© Force India

Nieuwsoverzicht

Ocons teambaas spreekt complottheorie tegen: "Wij gaven toestemming"

11 nov. 2018 21:30 René Oudman 11 reacties
In rondje 44 van de Braziliaanse Grand Prix gebeurde er iets waar nog lang over na zal worden gepraat: achterblijver Esteban Ocon, rijdend op plaats zestien, probeerde zich van een rondje achterstand te ontdoen en wilde koploper Max Verstappen inhalen.

De Nederlander had zich van P5 opgewerkt naar de kop, na raceleider Lewis Hamilton op de baan te hebben gepasseerd na de serie pitstops. Ocon was juist net naar binnen geweest en ging als een speer op zijn nieuwe supersofts.

Ocon had een DRS-mogelijkheid, doordat hij binnen een seconde van leider Verstappen reed. De Force India-rijder kwam buitenlangs bij de Red Bull, die totaal niet bedacht was op een aanval van een achterblijver - logisch, aangezien dat zeer ongebruikelijk is. Verstappen stuurde in, Ocon tikte hem achterstevoren en nummer twee Hamilton kon daardoor met de zege aan de haal gaan.

Evenals Hamilton staat Ocon onder contract bij Mercedes, de Fransman wordt door het Duitse merk 'uitgeleend' aan Force India. Van een samenzwering tussen beide teams - en dus dat Ocon Verstappen doelbewust achterstevoren zou hebben getikt - wil Force India-teambaas Otmar Szafnauer helemaal niets weten.

"Expres? Absoluut niet. Rijders denken vandaag de dag niet na over hun contracten voor 2020", reageert Szafnauer met een kwinkslag op de complottheorie. "Esteban vroeg over de boardradio of hij zichzelf van een rondje achterstand mocht ontdoen, aangezien hij rapper in de rondte ging dan Verstappen. Wij hebben hem daarvoor toestemming gegeven."

Szafnauer is van mening dat het ontdoen van een rondje achterstand niets raars is. "Wij hebben hetzelfde probleem als de rest van het veld: de banden werken maar een korte tijd. Ook wij rijden onze race en ook wij proberen zo hoog mogelijk te finishen. Als we daarvoor de leider moeten inhalen en dat op snelheid mogelijk lijkt, dan moeten we dat niet nalaten."

Ocon finishte uiteindelijk als vijftiende, Verstappen kwam anderhalve seconde tekort om de Braziliaanse Grand Prix te winnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen