Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Albon mag dankzij Toro Rosso Formule 1-debuut maken

Voor de derde keer in de recente geschiedenis heeft Toro Rosso een rijder die Red Bull in een eerder stadium de deur had gewezen, beloond met een Formule 1-zitje en voor de tweede maal mag de coureur in kwestie zijn Grand Prix-debuut maken. Alexander Albon (22) is volgend jaar te bewonderen in het blauwrood van Toro Rosso.

De in Londen geboren Thaise Albon was in het verleden al kortstondig aan Red Bull verbonden middels het juniorteam. In het seizoen 2012 reed de toen nog piepjonge Albon met stickers van het energiedrankje op zijn Formule Renault 2.0-wagen.

Albon werd gewogen en te licht bevonden en zodoende ontbond Red Bull het contract al na één jaar. De Britse Thai liet zich niet kisten en werkte zich na nog twee extra seizoen in de Formule Renault 2.0 op naar het Europese Formule 3-kampioenschap, om via de GP3 Series (waarin hij nipt tekort kwam voor de titel, die werd gewonnen door zijn toenmalige teamgenoot Charles Leclerc) gang in te zetten naar de Formule 2. In die klasse werd hij dit jaar derde in het eindklassement. Evenals F2-concurrenten George Russell en Lando Norris is Albon nu verzekerd van een plekje op de F1-grid van 2019. Bij het team van Toro Rosso vergezelt hij een andere verschoppeling: Daniil Kvyat maakt zich op voor zijn derde stint bij het zusterteam van Red Bull Racing. Naast Russell en Norris is Albon de derde debutant voor het Formule 1-seizoen 2019. Het is sinds de openingsrace van het jaar 2016 niet meer voorgekomen dat er in één wedstrijd drie debutanten aan de start verschijnen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'