Officieel: Alfa Romeo keert terug in de Formule 1

29 nov. 2017 12:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Italiaanse Alfa Romeo keert terug in de Formule 1. De autofabrikant wordt titelsponsor van het F1-team van Sauber dat volgend seizoen verder gaat onder de naam Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Alfa Romeo wordt titelsponsor van Formule 1 team Sauber

De terugkeer van Alfa Romeo hing al langere tijd in de lucht, maar is nu eindelijk officieel. Het betreft een deal voor meerdere jaren, waarbij het ook gaat om een technische en commerciële samenwerking tussen beide partijen.

Sergio Marchionne, CEO van Fiat Chrysler, laat weten dat het een belangrijke stap is voor Alfa Romeo.

"De deal met Sauber is een belangrijke stap bij de hervorming van het merk. Alfa Romeo zal profiteren van de uitwisseling van technologische en strategische kennis. De engineers en techneuten van Alfa Romeo hebben met de Giulia en Stelvio laten zien wat ze in huis hebben. Zij zullen op hun beurt hun kennis en ervaring delen met Sauber."

"De fans van Alfa Romeo kunnen vanaf volgend seizoen hun favoriete automerk weer aanmoedigen. We zijn vastberaden om een spannend en nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de rijke sporthistorie van dit legendarische merk."

Het rijdersduo voor Sauber in 2018 is nog niet officieel bekend gemaakt, maar het is publiek geheim dat Charles Leclerc een van de coureurs wordt. De verwachting is dat hij op zeer korte termijn gepresenteerd wordt.

Onbekend is nog wat het lot is van Marcus Ericsson en het effect van de deal tussen Alfa Romeo en Sauber. Ferrari liet eerder al weten dat het graag jonge talenten stalt bij het Zwitserse team, waarmee Antonio Giovinazzi ook nog altijd een belangrijke kandidaat is.

Het Italiaanse Ferrari levert in 2018 de motoren aan Sauber.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen