Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Alonso werkt 'enkele' testdagen af voor McLaren

Hij is nog maar net met pensioen, maar een volgende Formule 1-activiteit staat al op de kalender voor Fernando Alonso. Het team van McLaren, waarvoor de 37-jarige Spanjaard sinds zijn afscheid als ambassadeur is verbonden, liet woensdagochtend weten dat Alonso in 2019 'enkele' tests af zal werken in de nieuwe F1-wagen.

Tijdens de tweede wintertestweek op het Circuit de Barcelona-Catalunya zal dat in ieder geval nog niet gebeuren, zoveel was al duidelijk toen RacingNews365 McLaren om opheldering vroeg .

"Het is een grote eer om een McLaren-ambassadeur te zijn", laat Alonso in een persverklaring weten. "McLaren is een speciaal team en ondanks alle uitdagingen die we in het recente verleden voor onze kiezen hebben gehad, blijft het een speciaal team. Voor ik stopte in de Formule 1 heb ik al aangegeven voor langere tijd bij McLaren te willen blijven, dit is mijn spirituele thuis." Als onderdeel van het ambassadeurschap mag Alonso 'enkele' testsessies afwerken in de MCL34 van 2019 en wordt de MCL35 van 2020 ook al benoemd als een wagen waaraan de Spaanse tweevoudig wereldkampioen zal bijdragen. "Ik ben vooral gepassioneerd over het ontwikkelen van jong talent, en het voeden daarvan. Dat slaat zowel op mijn eigen kartteam als de jonge generatie die momenteel achter de McLaren-stuurtjes kruipt - ik wil hen helpen om het maximale uit hun potentie te halen." In 2019 zetelen Carlos Sainz (24) en Lando Norris (19) in de wagens van McLaren. De laatstgenoemde zal over drie weken zijn Formule 1-debuut maken in het Australische Melbourne.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"