Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

OFFICIEEL: Carlos Sainz naar Renault F1

Het was een kwestie van tijd voordat de deal voor beide partijen officieel gepresenteerd werd, maar nu is het zover: Carlos Sainz verlaat Scuderia Toro Rosso en stapt over naar Renault F1.

Daarmee komt er een eind aan het ongelukkige huwelijk tussen Red Bull en de Spanjaard. Menig maal liet Carlos Sainz weten dat hij hogerop wil in de Formule 1. Een vierde seizoen (in 2018) bij Toro Rosso zag hij niet zitten, maar een overstap naar Red Bull was uitgesloten. De afgelopen maanden liepen de spanningen regelmatig hoog op tussen de familie Sainz en Red Bull, waar de Spanjaard onder contract staat. De belofte werd gedaan dat Sainz tegen de juiste prijs weg mocht als er een topteam of fabrieksteam interesse toonde. Bij Renault wordt Sainz de teamgenoot van Nico Hulkenberg en vervangt hij Jolyon Palmer. Met de overstap gaat er een droom in vervulling voor Sainz, doordat hij onderdeel wordt van een fabrieksteam. Renault keerde in 2016 als team terug in de Formule 1 en heeft een ambitieus plan opgesteld om binnen enkele jaren mee te strijden om de wereldtitel.

De deal tussen Sainz en Renault vormt tevens onderdeel van de motorendeal tussen Honda en Toro Rosso en McLaren en Renault. Het juniorteam van Red Bull gaat in zee met Honda, daar waar McLaren na drie seizoenen eindelijk verlost is van de Japanse krachtbron.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi