Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel F1-kanaal betitelt Rosberg-schorsing als 'nepnieuws'

Enkelvoudig Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg mag zich gerust op de Formule 1-paddock begeven, mocht hij dat willen. Verschillende media verspreidden het nieuws dat de 33-jarige Duitser niet meer welkom zou zijn omdat hij zijn persoonlijke toegangspas in China had afgestaan.

Tijdens de 1000ste Grand Prix van de Formule 1, die twee weken geleden werd gehouden in Sjanghai, had Rosberg zijn persoonlijke pas uitgeleend aan een bevriende fotograaf. Gestopte Formule 1-wereldkampioenen, zoals onder meer Mika Hakkinen en Jackie Stewart, krijgen vanwege hun verdiensten in de sport een levenslange toegang tot elk F1-paddock. Boze tongen beweerden dat de FOM Rosberg voor een paar races zou hebben geschorst, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Rosberg heeft inderdaad de regels overtreden, maar zou direct na de overtreding zijn excuus hebben gemaakt. De voormalig rivaal van Lewis Hamilton had naar eigen zeggen niet in de gaten dat de regels zo streng waren. Dat Rosberg niet in Bakoe is, heeft niets te maken met een schorsing, maar volgens officiële kanalen binnen de Formule 1 met de eigen agenda. Rosberg zal in Monaco weer terugkeren op de paddock - en niet omdat zijn 'schorsing' er dan op zit, maar omdat hij dan weer beschikbaar is.

https://twitter.com/F1Media/status/1122443216098340864

Funny to see how fake news can spread so quickly! @nico_rosberg misused his pass in China, apologised immediately and will get his pass back at the next race he’s set to come to – Monaco. No ban! #f1pass #f1 — F1 Media (@F1Media) 28 april 2019

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"