Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Fernando Alonso combineert Formule 1 met volledig seizoen in WEC

Formule 1 coureur Fernando Alonso werkt in 2018 een dubbel programma af. De Spanjaard komt niet alleen in actie voor McLaren in de F1, maar rijdt ook een volledig seizoen in de WEC met Toyota.

Het was een publiek geheim dat Fernando Alonso deel ging nemen aan de 24 uur van Le Mans. Dat de Spanjaard ook een volledig seizoen in het WEC af zou werken kwam als een verrassing. Alonso rijdt alle races uit het WEC-seizoen 2018/2019, met uitzondering van de race op Fuji. Dit omdat deze conflicteert met de GP van Amerika. Bij Toyota rijdt de Spanjaard in de nummer 8 auto die hij deelt met voormalig Formule 1 coureurs Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima.

McLaren-teambaas Zak Brown is blij met de deal. " Het is geen geheim dat Fernando deel wilde nemen aan de 24 uur van Le Mans. Binnen McLaren weet iedereen dat een hongerige en gemotiveerde Alonso van grote waarde is." "Vorig seizoen namen we gezamenlijk het besluit om deel te nemen aan de Indy500. We hebben daarbij de afspraak gemaakt dat we andere initiatieven gezamenlijk zouden overwegen. Formule 1 is onze belangrijkste prioriteit." " Niets mag afleiden van ons belangrijkste doel: de Formule 1. Na een goede analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat dit project dat niet doet en McLaren centraal staat."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"