Officieel: Fernando Alonso combineert Formule 1 met volledig seizoen in WEC

30 jan. 2018 13:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Fernando Alonso werkt in 2018 een dubbel programma af. De Spanjaard komt niet alleen in actie voor McLaren in de F1, maar rijdt ook een volledig seizoen in de WEC met Toyota.

Fernando Alonso maakt zich op voor 24 uur van Le Mans

Het was een publiek geheim dat Fernando Alonso deel ging nemen aan de 24 uur van Le Mans. Dat de Spanjaard ook een volledig seizoen in het WEC af zou werken kwam als een verrassing.

Alonso rijdt alle races uit het WEC-seizoen 2018/2019, met uitzondering van de race op Fuji. Dit omdat deze conflicteert met de GP van Amerika. Bij Toyota rijdt de Spanjaard in de nummer 8 auto die hij deelt met voormalig Formule 1 coureurs Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima.

McLaren-teambaas Zak Brown is blij met de deal. "Het is geen geheim dat Fernando deel wilde nemen aan de 24 uur van Le Mans. Binnen McLaren weet iedereen dat een hongerige en gemotiveerde Alonso van grote waarde is."

"Vorig seizoen namen we gezamenlijk het besluit om deel te nemen aan de Indy500. We hebben daarbij de afspraak gemaakt dat we andere initiatieven gezamenlijk zouden overwegen. Formule 1 is onze belangrijkste prioriteit."

"Niets mag afleiden van ons belangrijkste doel: de Formule 1. Na een goede analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat dit project dat niet doet en McLaren centraal staat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen