© Force India

Nieuwsoverzicht

Officieel: Force India bevestigt Pérez voor Formule 1-seizoen 2019

18 okt. 2018 17:00 René Oudman 0 reacties
Eindelijk is de langverwachte kogel door de kerk: op de donderdag in de Verenigde Staten werd Sergio Pérez door het team van Force India officieel bevestigd als coureur voor het seizoen 2019. Het zal de zesde jaargang van de Mexicaan in dienst van de stal die nu nog als Force India door het leven gaat, zijn.

Het was een publiekelijk geheim dat Pérez nog een jaartje aan mag blijven bij Force India. Sinds de vader van Lance Stroll als onderdeel van een consortium de noodlijdende stal had overgenomen, werd in de wandelgangen al gesproken over een verlenging van het contract van de Mexicaan.

Op het Circuit of the Americas, daags voor het achttiende Grand Prix-weekend van 2018 van start gaat, konden Pérez en Force India het nieuws eindelijk wereldkundig maken. Voor Pérez wordt het zijn zesde achtereenvolgende seizoen bij de inmiddels volledig Britse stal. In 2014 werd hij als McLaren-verschoppeling aan boord gehaald.

In de afgelopen vijf seizoenen reed Pérez vijf podiumplaatsen bijeen voor Force India, de laatste van die vijf behaalde hij aan het begin van dit seizoen in het Azerbeidzjaanse Baku.

Wie Pérez' teamgenoot wordt is officieel nog steeds onduidelijk, al lijkt het kristalhelder dat Stroll junior die plaats in zal moeten nemen. Stroll is momenteel nog rijder van het team van Williams.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen