Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Canada 2021

Officieel: Formule 1 Grand Prix van Canada afgelast, vervanger aangesteld

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de Formule 1 heeft zojuist officieel bekendgemaakt dat de Formule 1 Grand Prix van Canada dit jaar niet doorgaat.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De afgelasting van de Grand Prix van Canada zat er al lange tijd aan te komen en is nu officieel door de Formule 1 bevestigd. Echter, men heeft het ontstane gat direct weten op te vullen door opnieuw een beroep te doen op Istanbul Park, daar waar vorig jaar voor het in jaren de Grand Prix van Turkije weer werd verreden.

De reisbeperkingen die in Canada - als gevolg van het coronavirus - gelden, maken het voor de Formule 1 onmogelijk om komende zomer naar het land af te reizen. Reizigers moeten namelijk eerst veertien dagen in quarantaine en in de week voordat de GP in Montreal plaats had moeten vinden, wordt er eerst nog in Azerbeidzjan gereden.

"Hoewel het teleurstellend is dat we dit seizoen niet naar Canada kunnen, zijn we blij om te bevestigen dat Turkije - na een geweldige race afgelopen seizoen - ook in 2021 een Grand Prix mag huisvesten", laat Formule 1-president Stefano Domenicali in een verklaring weten. "Ik weet dat de fans enthousiast zijn door de geweldige seizoensstart en Turkije heeft een geweldig circuit waar fantastische gevechten op de baan worden geleverd."

Als goedmakertje werd woensdag wel bekendgemaakt dat het contract tussen Canada en de Formule 1 met twee jaar verlengd is.

18 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto