Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Formule 1 introduceert sprintkwalificaties

De Formule 1 werkt dit seizoen zoals verwacht drie sprintkwalificaties af. Dat heeft de organisatie zojuist officieel bekendgemaakt.

De kogel is door de kerk. Dit seizoen zal er tijdens Grand Prix-weekenden op twee Europese circuits en één overzeese locatie een spintkwalificatie worden verreden. De extra race vervangt tijdens die weekenden de reguliere kwalificatie op de zaterdag. Het nieuws zat er al een tijdje aan te komen, maar op maandag bereikte de F1 Commissie, de F1-teams en de FIA overeenstemming over de details van het plan.

Hoe ziet het nieuwe F1-weekend eruit?

Op vrijdag vindt er een vrije training plaats van 60 minuten, gevolgd door een kwalificatie. Deze bepaalt de startopstelling voor de sprintrace, die door de F1 omgedoopt is tot sprintkwalificatie. Deze race kent een lengte van 100 kilometer. De top drie van deze race krijgt WK-punten. Respectievelijk 3 voor de winnaar, 2 voor de nummer 2 en één voor de nummer 3 van deze race. De uitslag van de sprintkwalificatie is tevens de startopstelling voor de Grand Prix van zondag.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs