© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Officieel: Formule 1 nog tot en met 2020 bij RTL

20 dec. 2017 10:16 Ruud Dimmers 0 reacties
Goed nieuw voor alle Formule 1 fans in Duitsland en een deel van de Nederlandse fans: De F1 verdwijnt de komende drie seizoenen niet achter de decoder in Duitsland.

Formule 1 definitief niet achter decoder in Duitsland

Zoals wij reeds eerder meldden was een deal tussen Liberty Media en RTL Duitsland aanstaande. Het aflopende contract is nu met drie seizoenen verlengd. 

Dit betekent dat de Formule 1 de komende jaren (nog) niet achter de decoder verdwijnt in Duitsland. Voor de Duitse fans is dat goed nieuws, maar ook voor een deel van de Nederlandse fans. RTL Duitsland vormt het alternatief voor mensen die geen Ziggo hebben.

De Formule 1 in Duitsland scoorde de afgelopen jaren goed. Mede door de successen van Mercedes, Sebastian Vettel en Nico Rosberg is de sport nog altijd erg populair. Sinds de opkomst van Michael Schumacher in de jaren 90 was het een zeldzaamheid als er geen Duitse coureur mee kon strijden voor de wereldtitel.

De F1-races trekken gemiddeld een kleine 4,5 miljoen Duitse TV-kijkers. Het afgelopen seizoen was er een kleine stijging van het marktaandeel van de Formule 1 in Duitsland.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen