Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Formule 1 nog tot en met 2020 bij RTL

Goed nieuw voor alle Formule 1 fans in Duitsland en een deel van de Nederlandse fans: De F1 verdwijnt de komende drie seizoenen niet achter de decoder in Duitsland.

Zoals wij reeds eerder meldden was een deal tussen Liberty Media en RTL Duitsland aanstaande. Het aflopende contract is nu met drie seizoenen verlengd. Dit betekent dat de Formule 1 de komende jaren (nog) niet achter de decoder verdwijnt in Duitsland. Voor de Duitse fans is dat goed nieuws, maar ook voor een deel van de Nederlandse fans. RTL Duitsland vormt het alternatief voor mensen die geen Ziggo hebben.

De Formule 1 in Duitsland scoorde de afgelopen jaren goed. Mede door de successen van Mercedes, Sebastian Vettel en Nico Rosberg is de sport nog altijd erg populair. Sinds de opkomst van Michael Schumacher in de jaren 90 was het een zeldzaamheid als er geen Duitse coureur mee kon strijden voor de wereldtitel. De F1-races trekken gemiddeld een kleine 4,5 miljoen Duitse TV-kijkers. Het afgelopen seizoen was er een kleine stijging van het marktaandeel van de Formule 1 in Duitsland.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"