Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Frijns keert terug in Formule E met Virgin

De afwezigheid van Robin Frijns in de Formule E is beperkt gebleven tot een jaartje. De inmiddels 27-jarige Limburger zal komend seizoen weer zijn opwachting mogen maken in de elektrische klasse. Frijns is met dank aan zijn connecties bij Audi ondergebracht bij de stal van Virgin.

Virgin Racing was in de recente seizoenen verbonden aan DS - oftewel Citroën - maar die verbintenis is per seizoen 2018-19 in de prullenbak verdwenen. DS gaat verder met Techeetah, het team van regerend wereldkampioen Jean-Éric Vergne. Virgin maakt op haar beurt gebruik van Audi-aandrijflijnen.

Waar sterrijder Sam Bird voor het vijfde achtereenvolgende seizoen aan mag treden bij de stal van Richard Branson, maakt Frijns zijn debuut voor Virgin. In de twee seizoenen die Frijns tussen 2015 en 2017 afwerkte in de elektrische klasse, reed hij voor het team van Michael Andretti. Frijns reed in 2018 voor Audi in de DTM, maar had aldaar weinig succes. In achttien deelnames kwam de Limburger eenmaal tot een podiumfinish, die behaalde hij na de eerste wedstrijd op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In de Formule E reed Frijns in twee seizoenen eveneens naar één podium, deze behaalde hij tijdens zijn tweede wedstrijd in de elektrische klasse (Putrajaya 2015).

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"