Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2020

Officieel: Grand Prix Azerbeidzjan uitgesteld vanwege coronavirus

Ook de Grand Prix van Azerbeidzjan, wat op de oorspronkelijke Formule 1-kalender de achtste race van het jaar had moeten zijn, is definitief tot nader order uitgesteld. Dat laat de Formule 1 weten.

Verstappen Azerbeidzjan 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het uitstellen van de Grand Prix is een fikse aderlating voor de Formule 1 en de fans, die toch al verschillende klappen hebben moeten incasseren. De Grand Prix van Azerbeidzjan was sinds het afgelasten van de Australische Grand Prix een soort richtpunt, niet in de laatste plaats om dat Helmut Marko die race expliciet als mogelijkheid voor de eerste race van het jaar noemde.

Zo ver komt het dus niet. Het seizoen begint nu op zijn vroegst op 14 juni in het Canadese Montreal. Echter, het Olympisch comité aldaar besloot zijn sportploeg niet af te vaardigen naar de Olympische Spelen, die vooralsnog voor enkele weken na de GP op het programma staat. Gezien de voorzichtigheid van het land, lijkt het niet waarschijnlijk dat men de F1 wel gewoon in Montreal zal laten racen.

In een statement laat de Formule 1 weten dat het besluit om de Azerbeidzjaanse GP uit te stellen is genomen in goed overleg met de FIA en de Azerbeidzjaanse overheid. Men betuigt steun aan iedereen die direct of indirect met het coronavirus te maken heeft en geeft te kennen dat de kaartjes voor de race geldig blijven.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"