Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2020

Officieel: Grand Prix Azerbeidzjan uitgesteld vanwege coronavirus

Ook de Grand Prix van Azerbeidzjan, wat op de oorspronkelijke Formule 1-kalender de achtste race van het jaar had moeten zijn, is definitief tot nader order uitgesteld. Dat laat de Formule 1 weten.

Verstappen Azerbeidzjan 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het uitstellen van de Grand Prix is een fikse aderlating voor de Formule 1 en de fans, die toch al verschillende klappen hebben moeten incasseren. De Grand Prix van Azerbeidzjan was sinds het afgelasten van de Australische Grand Prix een soort richtpunt, niet in de laatste plaats om dat Helmut Marko die race expliciet als mogelijkheid voor de eerste race van het jaar noemde.

Zo ver komt het dus niet. Het seizoen begint nu op zijn vroegst op 14 juni in het Canadese Montreal. Echter, het Olympisch comité aldaar besloot zijn sportploeg niet af te vaardigen naar de Olympische Spelen, die vooralsnog voor enkele weken na de GP op het programma staat. Gezien de voorzichtigheid van het land, lijkt het niet waarschijnlijk dat men de F1 wel gewoon in Montreal zal laten racen.

In een statement laat de Formule 1 weten dat het besluit om de Azerbeidzjaanse GP uit te stellen is genomen in goed overleg met de FIA en de Azerbeidzjaanse overheid. Men betuigt steun aan iedereen die direct of indirect met het coronavirus te maken heeft en geeft te kennen dat de kaartjes voor de race geldig blijven.

Wint Oranje van Qatar? Ontvang liefst 50 keer jouw inzet! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Claim nu jouw Oranje Boost

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar