Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Officieel: Hamilton en Russell verlengen contract met Mercedes

De kogel is door de kerk. Lewis Hamilton blijft langer bij Mercedes. Hetzelfde geldt voor George Russell.

Russell Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Een nieuw contract liet lang op zich wachten, maar zojuist heeft Mercedes bekendgemaakt langer door te gaan met Lewis Hamilton. Dat betekent dat de zevenvoudig wereldkampioen in 2024 zijn twaalfde seizoen met Mercedes ingaat. Er zal ook een dertiende bijkomen, want ook in 2025 ligt hij vast.

Hamilton kwam in 2013 naar Mercedes en wist samen met het team in 2014 tot en met 2020 te schitteren. Hij wist zes wereldtitels aaneen te rijgen, terwijl hij in 2016 nipt de titel verloor aan Nico Rosberg. In 2021 verloor hij eveneens nipt, maar dan van Max Verstappen in een geweldige titelstrijd.

Sinds de GP van Saoedi-Arabië van 2021 won Hamilton niets meer. In 2022 ging het nieuwe F1-tijdperk in en Mercedes kwam niet lekker uit de verf. Langzaam maar zeker werkt het team zich weer terug naar de top en de komende twee jaar hoopt Hamilton weer de strijd aan te kunnen gaan met Max Verstappen en Red Bull.

George Russell

Hetzelfde geldt voor George Russell. Ook hij ligt tot en met 2025 vast bij de zilverpijlen, zo is bekend gemaakt. De Mercedes-junior kwam in 2017 bij de opleiding, waarna hij zijn eerste F1-seizoenen afwerkte bij Williams. Sinds begin vorig jaar maakt hij deel uit van de hoofdmacht.

Echt schitteren kon hij nog niet, op een zege in Brazilië vorig jaar na, want het Mercedes-team presteert niet zoals in de jaren voor de komst van de jonge Brit, maar ook hij gaat de komende jaren op zoek naar nieuw succes, met Hamilton aan zijn zijde dus.

Teambaas Toto Wolff is in zijn nopjes met de contractverlengingen. "Het was een logische beslissing om met deze coureurs verder te gaan. We hebben het beste duo op de grid en beide coureurs spelen een cruciale rol in ons team. De kracht en de stabiliteit waar zij voor zorgen zijn de belangrijke bouwblokken voor ons toekomstig succes."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen