© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

OFFICIEEL: HONDA-MOTOR VOOR MAX VERSTAPPEN IN 2019

19 jun. 2018 09:01 Ruud Dimmers 2 reacties
Red Bull heeft officieel bevestigd dat het in 2019 met Honda-motoren rijdt. Met de deal komt er een einde aan de samenwerking tussen Red Bull en Renault die meer dan tien jaar duurde.

Red Bull maakt keuze voor Honda officieel bekend

Het Formule 1-team van Red Bull Racing heeft officieel bekend gemaakt dat het breekt met Renault en overstapt op Honda-motoren. De deal tussen beide partijen hing al een tijd in de lucht, maar is nu definitief. Dit betekent dat Max Verstappen de komende twee seizoenen in actie zal komen met de Japanse krachtbron.

Honda keerde als motorleverancier van McLaren in 2015 terug in de Formule 1. Na drie compleet succesloze jaren ging Honda de samenwerking met Toro Rosso aan en opeens bleek de Honda een snellere en bovendien veel betrouwbaardere motor dan in voorgaande jaren. Red Bull zat met de neus bovenop de verrichtingen van Honda bij zijn zusterteam en dat heeft er nu toe geleid dat Red Bull definitief voor Honda kiest.

Met de keuze voor Honda komt er een eind aan het huwelijk tussen Red Bull-Renault. De twee partijen hielden er zeker in de laatste jaren echter aan haat-liefde verhouding op na. Na vier succesvolle jaren aan het begin van dit decennium kon Renault het tempo na de invoering van de V6-turbomotoren niet meer volgen. Meer dan een dagsuccesje zat er daardoor voor de Brits-Oostenrijkse renstal niet meer in. De komst van Honda moet daar verandering in brengen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen