Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Officieel: Kubica maakt Formule 1-comeback bij Williams in 2019

De sprookjesachtige comeback van Robert Kubica krijgt, bijna twee jaar nadat het eerste hoofdstuk werd geschreven, een vrolijk besluit. De 33-jarige Pool keert volgend jaar officieel terug op de Formule 1-grid: hij heeft getekend voor het team van Williams.

Teambaas Claire Williams maakte zojuist in Abu Dhabi tijdens een persconferentie, waarbij Racingnews365 aanwezig was, bekend dat Robert Kubica volgend jaar racecoureur is voor het Britse team.

Daarmee komt er tijdens de Grand Prix van Australië, die wordt gehouden op zondag 17 maart 2019, een einde aan een periode van liefst 3.045 dagen waarin Kubica zichzelf geen actieve Formule 1-coureur mocht noemen.

Kubica was één van de favorieten voor het tweede zitje bij Williams en zijn aanstelling hing al weken in de lucht. Tijdens het Braziliaanse Grand Prix-weekend liet de Pool al weten 'vlakbij' een overeenkomst te zijn. Die overeenkomst is nu daadwerkelijk beklonken. Kubica zal volgend jaar samen met F1-debutant George Russell het rijdersduo van Williams vormen.

De reden dat Kubica er zo ontzettend lang uit lag, is een rallyongeval. Begin 2011 maakte de toenmalig Lotus Renault-coureur een gigantische klapper tijdens de Ronde di Andora-rally, een rit door Noord-Italië. Zijn rechterarm werd dusdanig verwond dat amputatie in eerste instantie onafwendbaar leek.

Een terugkeer in de Formule 1 leek ondenkbaar, Kubica gaf in 2013 al eens aan dat stratencircuits voor hem onmogelijk zouden worden. In recente jaren is het revalidatieproces echter dusdanig voorspoedig verlopen dat Kubica in 2017 weer achter het stuur van een F1-wagen kon kruipen, om in 2018 als vaste reserve van Williams aan de slag te gaan. Dat team heeft hem nu voor 2019 een aanstelling als racecoureur gegeven. Bij Williams wordt de Pool teamgenoot van debutant George Russell.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Viaplay
x
Breaking Verstappen heeft slecht nieuws voor zijn fans: "Dit wordt een hele andere race"