© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Officieel: Kvyat keert terug in Formule 1 met Toro Rosso

29 sep. 2018 09:10 René Oudman 0 reacties
De knipperlichtrelatie die Daniil Kvyat en Toro Rosso al vijf jaar hebben, heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De 24-jarige Rus, die twee keer aan de kant werd gezet door de opleidingsstal van Red Bull, keert voor 2019 terug achter het stuur van een van haar wagens.

Het hing al even in de lucht en dus is het niet meer zo wereldschokkend, toch blijft het een apart verhaal. Kvyat, de jongen die murw gebeukt was en met zijn ziel onder de arm de Formule 1 moest verlaten, keert terug bij het team dat hem mentaal een zware tijd bezorgde.

Toro Rosso had niet heel veel andere mogelijkheden. De opleidingsstal had graag Dan Ticktum in één van haar bolides gezet, maar de Red Bull-junior heeft - ongeacht of hij het F3-kampioenschap weet te winnen - niet genoeg punten om in aanmerking te komen voor een superlicentie. En laat Kvyat nou net wél een superlicentie hebben.

De Rus reed in Austin 2017 zijn tot nu toe laatste Formule 1-race en scoorde daar zowaar een punt. Hij was op dat moment al gedegradeerd ten faveure van Pierre Gasly, maar mocht terugkeren omdat de Fransman een openstaande dienst had in Japan. Nadien ging Kvyat aan de slag als ontwikkelingsrijder bij Ferrari, een klus waarbij hij op veel lof kon rekenen.

Kvyat verscheen tot dusver 72 keer aan de start van een Grand Prix, tweemaal eindigde de Torpedo op het erepodium.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen