Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Kvyat keert terug in Formule 1 met Toro Rosso

De knipperlichtrelatie die Daniil Kvyat en Toro Rosso al vijf jaar hebben, heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De 24-jarige Rus, die twee keer aan de kant werd gezet door de opleidingsstal van Red Bull, keert voor 2019 terug achter het stuur van een van haar wagens.

Het hing al even in de lucht en dus is het niet meer zo wereldschokkend, toch blijft het een apart verhaal. Kvyat, de jongen die murw gebeukt was en met zijn ziel onder de arm de Formule 1 moest verlaten, keert terug bij het team dat hem mentaal een zware tijd bezorgde.

Toro Rosso had niet heel veel andere mogelijkheden. De opleidingsstal had graag Dan Ticktum in één van haar bolides gezet, maar de Red Bull-junior heeft - ongeacht of hij het F3-kampioenschap weet te winnen - niet genoeg punten om in aanmerking te komen voor een superlicentie. En laat Kvyat nou net wél een superlicentie hebben. De Rus reed in Austin 2017 zijn tot nu toe laatste Formule 1-race en scoorde daar zowaar een punt. Hij was op dat moment al gedegradeerd ten faveure van Pierre Gasly, maar mocht terugkeren omdat de Fransman een openstaande dienst had in Japan. Nadien ging Kvyat aan de slag als ontwikkelingsrijder bij Ferrari, een klus waarbij hij op veel lof kon rekenen. Kvyat verscheen tot dusver 72 keer aan de start van een Grand Prix, tweemaal eindigde de Torpedo op het erepodium.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"