© Sauber

Nieuwsoverzicht

OFFICIEEL: Leclerc naar Ferrari

11 sep. 2018 10:39 René Oudman 4 reacties
Ferrari heeft een keuze gemaakt voor het seizoen 2019: Kimi Raikkonen vertrekt, Charles Leclerc neemt zijn plaats in. De jonge Monegask mag na slechts één volledig Formule 1-jaar de sprong in het diepe maken en zal volgend seizoen gehuld zijn in het rood van de Scuderia.

In het bizarre silly season van 2018 was het tweede zitje van Ferrari een veelbesproken onderwerp. In eerste instantie leek Leclerc op poleposition te staan, tot voormalig Ferrari-president Sergio Marchionne plots overleed. Nadien zwaaide het pendulum richting Raikkonen, uiteindelijk is de jongste van het tweetal alsnog de gelukkige.

Leclerc kende in de afgelopen jaren een waanzinnige opmars. In 2016 reed de nu 20 jaar oude coureur in de GP3 Series, waar hij het kampioenschap op zijn naam schreef. Een jaar later bleek Leclerc ook in de Formule 2 een klasse apart. Na het veroveren van die kroon werd de opstap naar de Formule 1 gemaakt - Ferrari stalde haar juniorrijder bij het team van Sauber. In dienst van de Zwitserse stal liet de Monegask in 2018 al een aantal sterke resultaten noteren.

Ten tijde van de Grand Prix van Australië 2019 is Leclerc 21 jaar oud, en daarmee wordt de Monegask de op één na jongste rijder die ooit in een Ferrari Formule 1-wagen een Grand Prix start.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen