Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Masi

Officieel: FIA vervangt Masi als Formule 1-wedstrijdleider

Michael Masi is in 2022 niet langer meer de wedstrijdleider van de Formule 1. In plaats daarvan gaat een tweetal nieuwe wedstrijdleiders elkaar afwisselen.

Masi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De kogel is door de kerk. Wedstrijdleider Michael Masi, die zwaar onder vuur kwam te liggen vanwege zijn afhandeling van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021, vervult diezelfde rol niet langer in 2022. In zijn plaats komt een tweetal nieuwe wedstrijdleiders. Masi wordt een nieuwe taak aangeboden binnen de FIA-organisatie. Dat maakte FIA-president Mohammed Ben Sulayem in een video bekend.

Formule 1 introduceert VAR-achtig systeem

De nieuwe wedstrijdleiders die elkaar af gaan wisselen heten Niels Wittich en Eduardo Freitas. Ze zullen in hun taken worden bijgestaan door Herbie Blash. Ben Sulayem legt uit dat hij zijn plan heeft voorgelegd aan de CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, en alle F1-teambazen. Iedereen stemde daarbij unaniem in met de nieuwe plannen.

Als onderdeel van de reorganisatie van de wedstrijdleiding wordt een virtuele garage in het leven geroepen, volgens Ben Sulayem vergelijkbaar met de VAR zoals we die kennen in de voetballerij. Het is een extra oog buiten het circuit dat voortdurend in contact staat met de daadwerkelijke wedstrijdleiding op het circuit.

Ook interessant:

Niemand wil de teamgenoot van Verstappen zijn

Een nieuwe RacingNews365-podcast, waarin we weer van alles bespreken. Natuurlijk de launch van de nieuwe Red Bull-bolide, maar ook het nieuwe contract van Norris. Kan hij nog overstappen naar Red Bull? Beluister de nieuwste RacingNews365-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hieronder!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje