Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: FIA vervangt Masi als Formule 1-wedstrijdleider

Michael Masi is in 2022 niet langer meer de wedstrijdleider van de Formule 1. In plaats daarvan gaat een tweetal nieuwe wedstrijdleiders elkaar afwisselen.

De kogel is door de kerk. Wedstrijdleider Michael Masi, die zwaar onder vuur kwam te liggen vanwege zijn afhandeling van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021, vervult diezelfde rol niet langer in 2022. In zijn plaats komt een tweetal nieuwe wedstrijdleiders. Masi wordt een nieuwe taak aangeboden binnen de FIA-organisatie. Dat maakte FIA-president Mohammed Ben Sulayem in een video bekend.

Formule 1 introduceert VAR-achtig systeem

De nieuwe wedstrijdleiders die elkaar af gaan wisselen heten Niels Wittich en Eduardo Freitas. Ze zullen in hun taken worden bijgestaan door Herbie Blash. Ben Sulayem legt uit dat hij zijn plan heeft voorgelegd aan de CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, en alle F1-teambazen. Iedereen stemde daarbij unaniem in met de nieuwe plannen. Als onderdeel van de reorganisatie van de wedstrijdleiding wordt een virtuele garage in het leven geroepen, volgens Ben Sulayem vergelijkbaar met de VAR zoals we die kennen in de voetballerij. Het is een extra oog buiten het circuit dat voortdurend in contact staat met de daadwerkelijke wedstrijdleiding op het circuit.

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen