© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'McLaren dumpt Honda en gaat verder met Renault'

12 sep. 2017 19:27 Ruud Dimmers 0 reacties
Drie jaar geleden begonnen McLaren en Honda aan een zeer ambitieus Formule 1 project. McLaren wilde terug naar de top en Honda wilde de successen van de jaren 80 weer evenaren. Een driejarenplan werd opgesteld, waarin het team terug moest naar de top. Het liep uit op een regelrecht fiasco, waar nu een einde aan komt. McLaren gaat verder met Renault.

McLaren trekt stekker uit mislukt huwelijk met Honda

McLaren trekt de stekker uit het Honda-project en stapt over op Renault-motoren. Een officieel statement zal binnenkort volgen, maar bronnen uit de paddock bevestigen dat McLaren met Renault verder gaat vanaf 2018. 

De Britse renstal ziet te weinig aanknopingspunten om de samenwerking voort te zetten. In 2015 keerde Honda terug in de Formule 1, maar de gedroomde successen bleven uit. Te weinig vermogen en vooral veel te onbetrouwbaar. Stercoureur Fernando Alonso geloofde in het traject en keerde zelfs terug van Ferrari naar McLaren om zijn droom te verwezenlijken: Een derde wereldtitel. Hij kwam echter geen seconde in de buurt van de realisatie van zijn droom.

McLaren en Honda kenden drie zeer moeizame jaren, waarbij er in 2017 duidelijk werd dat het zo niet langer verder kon. Voor aanvang van het seizoen was de doelstelling van het team om in de top drie bij de constructeurs te eindigen. Momenteel bezet het team de negende positie.

Renault bleek uiteindelijk de reddingsboei voor McLaren, nadat Ferrari en Mercedes weigerden om motoren te leveren. De deal kon alleen tot stand komen als Honda een andere renstal zover kreeg om daar in 2018 motoren aan te leveren. Deze deal gaat Honda hoogstwaarschijnlijk aan met Scuderia Toro Rosso. Het junior team van Red Bull verruilt de Renault-motoren voor die van Honda.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen