Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Officieel: McLaren keert Renault de rug toe en stapt over naar Mercedes-motoren

De Britse Formule 1-renstal van McLaren stapt over op motoren van Mercedes. Beide partijen gaan vanaf 2021 een nieuwe samenwerking met elkaar aan.

Sainz canada2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Het F1-team van McLaren en motorleverancier Mercedes slaan de handen weer in elkaar. Beide partijen hebben een lange en succesvolle samenwerking achter de rug, die enkele seizoenen geleden stopte. McLaren koos ervoor om de samenwerking met Mercedes op te zeggen en van 2015 tot en met 2017 met Honda-motoren te rijden. Dit bracht niet het gewenste succes, waarna het team een driejarig contract met Renault tekende.

Vanaf 2018 rijdt McLaren met de Franse motoren en hoewel de Britse renstal dit seizoen de weg omhoog weer insloeg, is het vertrouwen er niet dat het met Renault terug kan keren aan de top van de Formule 1. Teambaas Zak Brown heeft een ambitieus meerjarenplan, waarbij de renstal binnen enkele jaren weer moet strijden voor de podiumplaatsen.

Het stabiele Mercedes biedt daarvoor een goede oplossing - de Duitse motoren zijn al sinds 2014 toonaangevend in de Formule 1 op het gebied van betrouwbaarheid en performance. Met het wegvallen van McLaren blijft voor Renault alleen het eigen fabrieksteam over, waaraan de motoren geleverd worden.

Conform de F1-reglementen mag een motorleverancier aan maximaal drie teams motoren leveren. Mercedes levert in 2021 motoren aan Williams (reeds bevestigd), het eigen fabrieksteam en McLaren. De deal met Racing Point loopt eind 2020 af, waarmee er sprake lijkt te zijn van een (noodgedwongen) overstap van het team naar Honda of Renault. Dit omdat Ferrari reeds de teams van Scuderia Ferrari, Alfa Romeo en Haas F1 van motoren voorziet.

De samenwerking tussen McLaren en Mercedes loopt minimaal van 2021 tot en met 2024.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual

Wie wint de Grand Prix van Rusland 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes