Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: McLaren legt Lando Norris vast als test- en reservecoureur

De racecarrière van Lando Norris heeft vooralsnog veel weg van een sprookjesboek. Sinds 2017 maakt de 17-jarige Brit onderdeel uit van het McLaren Young Driver Programme. Komend seizoen is Norris vastgelegd als test- en reservecoureur bij McLaren.

Lando Norris won dit seizoen het Formule 3 kampioenschap en maakte ook zijn eerste meters in een Formule 1 auto. Tijdens de in-season test op Hongarije imponeerde hij in de McLaren en noteerde een tweede tijd. Norris is erg blij dat hij volgend seizoen actief betrokken wordt bij het F1-team van McLaren. In zijn rol als test- en reservecoureur zal hij aanwezig zijn bij alle races en testwerkzaamheden in de simulator en op het circuit verrichten. " Ik ben erg blij dat ik volgend jaar test- en reservecoureur voor McLaren ben. Het afgelopen jaar was een prachtig avontuur voor me, waarbij ik van iedere minuut heb genoten. Dit is een prachtige afsluiting van het jaar", laat Norris weten. " Het lijk me erg mooi om het team te helpen. Volgende week neem ik deel aan de bandentest op Interlagos. Ik zal harder werken dan ooit tevoren om zoveel mogelijk te leren, maar heb met Alonso en Stoffel twee goede leermeesters. Ik lever graag mijn bijdrage om het team naar voren te helpen."

Op dit moment is het nog onduidelijk in welke raceklasse Norris in 2018 uitkomt. Een stap naar de Formule 2 of 3 zou een logische zijn. " We zijn er bijna uit voor 2018. Ik hoop dat ik op korte termijn iets bekend kan maken", laat Norris weten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden