© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Officieel: McLaren legt Lando Norris vast als test- en reservecoureur

06 nov. 2017 13:46 Ruud Dimmers 0 reacties
De racecarrière van Lando Norris heeft vooralsnog veel weg van een sprookjesboek. Sinds 2017 maakt de 17-jarige Brit onderdeel uit van het McLaren Young Driver Programme. Komend seizoen is Norris vastgelegd als test- en reservecoureur bij McLaren.

Lando Norris stap dichterbij Formule 1 debuut

Lando Norris won dit seizoen het Formule 3 kampioenschap en maakte ook zijn eerste meters in een Formule 1 auto. Tijdens de in-season test op Hongarije imponeerde hij in de McLaren en noteerde een tweede tijd.

Norris is erg blij dat hij volgend seizoen actief betrokken wordt bij het F1-team van McLaren. In zijn rol als test- en reservecoureur zal hij aanwezig zijn bij alle races en testwerkzaamheden in de simulator en op het circuit verrichten.

"Ik ben erg blij dat ik volgend jaar test- en reservecoureur voor McLaren ben. Het afgelopen jaar was een prachtig avontuur voor me, waarbij ik van iedere minuut heb genoten. Dit is een prachtige afsluiting van het jaar", laat Norris weten.

"Het lijk me erg mooi om het team te helpen. Volgende week neem ik deel aan de bandentest op Interlagos. Ik zal harder werken dan ooit tevoren om zoveel mogelijk te leren, maar heb met Alonso en Stoffel twee goede leermeesters. Ik lever graag mijn bijdrage om het team naar voren te helpen."

Op dit moment is het nog onduidelijk in welke raceklasse Norris in 2018 uitkomt. Een stap naar de Formule 2 of 3 zou een logische zijn. 

"We zijn er bijna uit voor 2018. Ik hoop dat ik op korte termijn iets bekend kan maken", laat Norris weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen