Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Italië 2022

Officieel onderzoek aangekondigd naar wangedrag F1-fans tijdens GP Italië

Het Autodromo Nazionale Monza is een onderzoek gestart na verschillende situaties van wangedrag tijdens het Grand Prix-weekend van Italië. De organisatie belooft maatregelen.

Leclerc Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gedurende het Grand Prix-weekend van Italië kwamen er meerdere meldingen en zelfs video's voorbij van 'fans' die zich niet konden gedragen. Zo verscheen er een video waarin een (Italiaanse) toeschouwer eiste dat Red Bull-fans hun merchandise verhulden. Ook werden massaal beledigende liederen ingezet, gericht op Max Verstappen en zijn familie.

De Nederlander kreeg tijdens de podium-interviews ook niet het fijnste ontvangst van de aanwezige toeschouwers. Net als we eerder dit Formule 1-seizoen zagen bij 'fans' in Oostenrijk en in Groot-Brittannië kwamen ook hier ongepaste kreten voorbij. Verstappen werd uitgefloten, al zei hij zelf dat het hem in ieder geval niets uitmaakt.

Circuit Monza grijpt in

Het Autodromo Nazionale Monza veroordeelt het wangedrag en komt met een officieel statement waarin ze een onderzoek aankondigen. "Wij betreuren het ongemak van een aantal aanwezigen onder alle fans bij de Italiaanse Grand Prix."

"De organisatie en haar mensen hebben hun uiterste best gedaan om een evenement te realiseren dat alle bezoekersrecords en alle voorspellingen heeft overtroffen. Voor het Autodromo Nazionale Monza is de beleving van de fans een topprioriteit en daarom is met alle partners een streng onderzoek gestart om de oorzaak van deze kritieke punten vast te stellen en deze te onderzoeken. Hierbij zullen de nodige maatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen."

Het boegeroep tegen het einde van de race en vlak daarna was overigens niet alleen gericht op Verstappen, de winnaar van de GP van Italië. Veel toeschouwers waren zeer ontevreden met de slotfase van de race en de finish achter de safety car.

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

58 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf