Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Officieel: Russell kan vrijdag GP Azerbeidzjan door F1-regel vergeten

Als gevolg van zijn bizarre incident tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan kan George Russell het verdere verloop van de vrijdag op zijn buik schrijven. De Williams van de 21-jarige is dusdanig beschadigd geraakt dat deelname aan de tweede vrije training, die op de planning staat voor vrijdagmiddag, onmogelijk is.

Tijdens de eerste oefensessie op het Baku City Circuit reed regerend Formule 2-kampioen Russell, die donderdag nog zijn mediapraatje moest laten schieten wegens ziekte, op volle snelheid over een putdeksel heen. Deze zat echter niet goed vast: door de hoge druk waarmee F1-wagens zich haast aan de grond 'vastzuigen' knalde de putdeksel vervolgens hard tegen de achterkant van Russells wagen.

Williams sprak kort na het incident al de angst uit het chassis van Russell af te moeten schrijven. Kort nadat de eerste vrije training officieel was afgelast, volgde er een statement van het team. "De wagen van George moet worden gewisseld, door de schade die is veroorzaakt door de losgekomen putdeksel. Zodoende zal hij niet kunnen rijden tot de vrije training van zaterdag, de derde oefensessie van het weekend."

Reglementen schrijven voor dat er niet in een chassis mag worden gereden alvorens deze door afgevaardigden van de FIA is goedgekeurd, en dat gaat niet meer lukken voor aanvang van de tweede vrije training. Zodoende moet Russell de tweede training laten schieten.

De eerste vrije training voor de GP van Azerbeidzjan was nog maar net begonnen toen het incident van Russell plaatsvond. Uiteindelijk reden alleen Charles Leclerc en Sebastian Vettel een getimede ronde over het Baku City Circuit.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam