© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

OFFICIEEL: Sauber rijdt met Ferrari-motoren in 2018

28 jul. 2017 09:49 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Sauber heeft een meerjarig contract gesloten met Ferrari. Gisteren werd al bekend dat de deal met Honda niet doorgaat. Sauber en Ferrari werken al lange tijd samen.

Sauber sluit langdurig contract met Ferrari

In een kort statement laat het team weten dat het blij is dat het de langdurige samenwerking met Ferrari kan voortzetten. Er wordt gesproken over een meerjarig contract, maar de looptijd wordt niet genoemd.

Onbekend is welke versie van de Ferrari motoren Sauber volgend seizoen krijg. Momenteel rijdt het met de 2016-versie, waardoor het team op voorhand kansloos is. 

Teambaas Vasseur is blij met de voortzetting van de samenwerking: "

"Ik ben erg blij dat ik kan bevestigen dat we onze relatie met Ferrari als motorleverancier voortzetten in de komende jaren. De opgedane ervaringen van Sauber en Ferrari geven ons een sterk fundament voor de toekomst. Dit moet ons in staat stellen om een goede auto te ontwikkelen voor 2018."

"Ik ben ervan overtuigd dat we door deze deal de resultaten kunnen behalen die passen bij de passie en vastberadenheid van Sauber."

De kans is groot dat we volgend seizoen een van de Ferrari-talenten in de Sauber zien. Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi azen op hun kans in de Formule 1.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen