© Getty images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

OFFICIEEL: Toro Rosso stapt over op Honda-motoren

15 sep. 2017 12:42 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 renstal van Scuderia Toro Rosso stapt over op motoren van Honda. Het juniorteam van Red Bull gelooft dat de Japanse krachtbron op termijn een beter alternatief is voor de Renault-motoren.

Toro Rosso - Honda in 2018

Het gonsde al weken van de geruchten over een overstap van Renault naar Honda, maar nu is het officieel. Het juniorteam van Red Bull rijdt vanaf 2018 met motoren van Honda.

Een gewaagde overstap, aangezien McLaren en Honda de afgelopen drie seizoenen door een hel gingen. Te weinig vermogen en gigantische betrouwbaarheidsproblemen zorgden ervoor dat het huwelijk tussen die partijen stuk liep. McLaren stapt nu over op Renault-motoren. Toro Rosso en McLaren wisselen op deze manier van motorleverancier.

McLaren levert in 2018 de versnellingsbak aan Toro Rosso en grote broer Red Bull ondersteunt het project. Het stelt technici beschikbaar die de betrouwbaarheidsproblemen op moeten lossen.

Duidelijk is dat Red Bull de deal vanuit strategisch oogpunt heeft goedgekeurd. Het team van Max Verstappen zit al jarenlang vast aan Renault, maar wil een competitievere motor. Door de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda weet het team precies hoe de Honda-motoren presteren en kan het deze gegevens in 2018 vergelijken met Renault. Mocht Honda een beter alternatief blijken dan hangt de overstap voor het grote Red Bull ook in de lucht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen