Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

OFFICIEEL: Toro Rosso stapt over op Honda-motoren

De Formule 1 renstal van Scuderia Toro Rosso stapt over op motoren van Honda. Het juniorteam van Red Bull gelooft dat de Japanse krachtbron op termijn een beter alternatief is voor de Renault-motoren.

Het gonsde al weken van de geruchten over een overstap van Renault naar Honda, maar nu is het officieel. Het juniorteam van Red Bull rijdt vanaf 2018 met motoren van Honda. Een gewaagde overstap, aangezien McLaren en Honda de afgelopen drie seizoenen door een hel gingen. Te weinig vermogen en gigantische betrouwbaarheidsproblemen zorgden ervoor dat het huwelijk tussen die partijen stuk liep. McLaren stapt nu over op Renault-motoren. Toro Rosso en McLaren wisselen op deze manier van motorleverancier.

McLaren levert in 2018 de versnellingsbak aan Toro Rosso en grote broer Red Bull ondersteunt het project. Het stelt technici beschikbaar die de betrouwbaarheidsproblemen op moeten lossen. Duidelijk is dat Red Bull de deal vanuit strategisch oogpunt heeft goedgekeurd. Het team van Max Verstappen zit al jarenlang vast aan Renault, maar wil een competitievere motor. Door de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda weet het team precies hoe de Honda-motoren presteren en kan het deze gegevens in 2018 vergelijken met Renault. Mocht Honda een beter alternatief blijken dan hangt de overstap voor het grote Red Bull ook in de lucht.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'