Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Vandoorne na seizoen 2018 niet meer bij McLaren

Het McLaren-doek gaat vallen voor Stoffel Vandoorne. De 26-jarige Belg maakt na het seizoen 2018 geen deel meer uit van de stal uit Woking, zo bevestigde het team middels een persbericht op de maandag na de Grand Prix van Italië. Het nieuws zorgt voor opheldering na een lange periode waarin speculatie de boventoon voerde. Wat Vandoorne in 2019 gaat doen is nog niet bekend.

Vandoorne toonde zich in het persbericht dat door McLaren werd verspreid keurig. De Belg bedankte het team voor de zes seizoenen waarin ze hem hebben gesteund.

"Ik ben McLaren ontzettend dankbaar voor de tijd en het geld wat ze in de voorbije vijf jaren in mij hebben gestoken. Ik mocht aantreden als jonge hond en heb me sindsdien als testcoureur, en later als reservecoureur, naar een voltijdzitje weten te knokken. Waar we helaas niet de resultaten hebben gescoord die we voor ogen hadden, denk ik toch met een lach terug aan mijn tijd bij McLaren. Ik heb een geweldige verstandhouding met iedereen binnen het team. Ik zal in de laatste zeven wedstrijden van dit seizoen alles geven wat ik heb en maak mijn plannen voor 2019 in een later stadium bekend." Teambaas Zak Brown had enkel lovende woorden over voor de rijder die zijn stal verlaat. "We zijn Stoffel ontzettend dankbaar, hij heeft zich altijd volledig ingezet voor het team en hij werkt keihard. Stoffel is een zeer getalenteerde coureur die in het verleden erg veel prijzen bijeen heeft gereden. We zijn er trots op een rol in zijn carrière te hebben gespeeld en het is duidelijk dat we Stoffel niet de materialen hebben kunnen geven waardoor zijn ware talent uit kon blinken. We wensen hem veel succes in de toekomst." Carlos Sainz is aangewezen als vervanger van Fernando Alonso, de laatstgenoemde stopt na dit seizoen met Formule 1 en draagt het opengevallen zitje over aan zijn landgenoot. Update, 13:01: Lando Norris is door McLaren aangewezen als de opvolger van Vandoorne.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'