Officieel: Vietnam vanaf 2020 gastheer Formule 1 Grand Prix

07 nov. 2018 09:05 René Oudman 4 reacties
Dat het bevestigd zou worden was vorige week al bevestigd, maar de officiële bevestiging is nu binnen. Op woensdagochtend maakte de Formule 1 bekend dat er per 2020 geracet gaat worden in het Zuidoost-Aziatische land Vietnam. Hoofdstad Hanoi zal het strijdtoneel van een stratenrace zijn.

De race in Vietnam zal worden gehouden in april 2020 en zodoende is het land opgenomen in de eerste fly-away cyclus, waarin ook Australië, Bahrein en China vertegenwoordigd zijn. De races worden gehouden op een 5,565 kilometer lang circuit dat dwars door Hanoi loopt.

Dat Vietnam in de toekomst een Grand Prix zou organiseren was geen geheim meer. Bernie Ecclestone, de voormalig beleidsbepaler van de Formule 1, probeerde in zijn laatste jaren als supremo al het land op de kalender te krijgen. Ecclestones opvolger Chase Carey heeft het werk afgemaakt, en zorgt er met het tekenen van Vietnam voor dat de kans dat 2020 het langste Formule 1-seizoen ooit wordt, steeds groter is.

"Eindelijk kunnen we aankondigen dat Hanoi een Formule 1 Grand Prix gaat organiseren", laat Carey in een persverklaring weten. "We hebben al veel gesproken over nieuwe steden om de aantrekkingskracht van de sport te vergroten en het toevoegen van Hanoi is een goede stap. Het is een prachtige stad met een rijke historie en een ongelooflijke toekomst voor zich. Dit kan een hoogtepunt van het seizoen worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen