Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Vietnam vanaf 2020 gastheer Formule 1 Grand Prix

Dat het bevestigd zou worden was vorige week al bevestigd, maar de officiële bevestiging is nu binnen. Op woensdagochtend maakte de Formule 1 bekend dat er per 2020 geracet gaat worden in het Zuidoost-Aziatische land Vietnam. Hoofdstad Hanoi zal het strijdtoneel van een stratenrace zijn.

De race in Vietnam zal worden gehouden in april 2020 en zodoende is het land opgenomen in de eerste fly-away cyclus, waarin ook Australië, Bahrein en China vertegenwoordigd zijn. De races worden gehouden op een 5,565 kilometer lang circuit dat dwars door Hanoi loopt.

Dat Vietnam in de toekomst een Grand Prix zou organiseren was geen geheim meer. Bernie Ecclestone, de voormalig beleidsbepaler van de Formule 1, probeerde in zijn laatste jaren als supremo al het land op de kalender te krijgen. Ecclestones opvolger Chase Carey heeft het werk afgemaakt, en zorgt er met het tekenen van Vietnam voor dat de kans dat 2020 het langste Formule 1-seizoen ooit wordt, steeds groter is. "Eindelijk kunnen we aankondigen dat Hanoi een Formule 1 Grand Prix gaat organiseren", laat Carey in een persverklaring weten. "We hebben al veel gesproken over nieuwe steden om de aantrekkingskracht van de sport te vergroten en het toevoegen van Hanoi is een goede stap. Het is een prachtige stad met een rijke historie en een ongelooflijke toekomst voor zich. Dit kan een hoogtepunt van het seizoen worden."

https://twitter.com/F1/status/1060079659365220353

F1 is excited to announce we will be racing in Vietnam in 2020! #VietnamGP 🇻🇳 pic.twitter.com/xeQmJSmEof — Formula 1 (@F1) 7 november 2018

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'