Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oktober: De ultieme Formule 1 maand!

Het zijn drukke tijden voor de Formule 1 liefhebbers. Het seizoen stevent af op de ontknoping en de maand oktober is goed voor liefst vier races in vijf weekenden! Voor Max Verstappen is het de kans om zijn seizoen nog wat glans te geven na alle pech en uitvalbeurten.

Dit weekend begint de F1 aan haar laatste Grand Prix van Maleisië. Op het prachtige circuit van Sepang zagen we al veel bijzondere en mooie races. De editie van 2001, met Jos Verstappen in een hoofdrol, werd deze week door de fans wereldwijd verkozen tot beste race ooit. Een droge start - een flinke bui - en een opdrogende baan. Dit weekend wordt er regen voorspelt in Maleisië wat voor het nodige spektakel kan zorgen. Een week later moet de wekker vroeg gezet worden want het F1-circus reist direct door naar Japan. Op het mooie circuit van Suzuka wordt op zondag 8 oktober de GP van Japan verreden. Vorig seizoen wist Max Verstappen er een mooie tweede plaats te veroveren na een fel gevecht met Lewis Hamilton. De fans krijgen daarna een weekend rust zodat de teams de oversteek kunnen maken naar de andere kant van de wereld. Met deze verhuizing gaat ook het tijdschema compleet op zijn kop. Niet langer vroeg uit de veren, maar s'avonds heerlijk voor de TV.

Zondag 22 oktober is het de beurt aan de Formule 1 Grand Prix van Amerika. Op het Circuit of the Americas zagen we de afgelopen jaren mooie races. Het circuit leent zich voor een mooi potje sturen en goede gevechten. Wederom een week later staat de GP van Mexico op het programma. Niet het meest spraakmakende circuit en de race van 2016 was saai tot de laatste vijf ronden. Max Verstappen kreeg het aan de stok met Sebastian Vettel. De Duitser schreeuwde letterlijk moord en brand over de boordradio en schold wedstrijdleider Charlie Whiting uit. Een incident dat achteraf een staartje kreeg, maar toch met een sisser afliep. Door de bijzondere slotfase veranderde de samenstelling van het podium drie keer binnen een uur. De maand oktober is de super Formule 1 maand! Laten we hopen dat er deze maand voor Max Verstappen en Nederland ook weer eens wat te vieren valt. Vanzelfsprekend ben je voor het laatste nieuws, live tijden en alle informatie bij Racingnews365 aan het juiste adres.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi