© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Oktober was Max Verstappen maand in de Formule 1

02 nov. 2017 10:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen van Max Verstappen kreeg in oktober onverwacht toch nog glans. Met twee overwinningen in vier races is de Nederlander de gevierde man binnen Red Bull.

Verstappen succesvolste coureur in oktober

Na maanden van ploeteren en teleurstelling viel alles precies op zijn plaats in de maand oktober. Vooraf had niemand rekening gehouden met het team van Red Bull. Max Verstappen verkeerde in een uitstekende vorm en wist zelfs twee zeges te behalen. Geen enkele andere coureur behaalde zoveel punten als Max Verstappen in de laatste vier races. Soms hielp de concurrentie zelfs een handje mee.

GP Maleisië 

Max Verstappen kwalificeert zichzelf verrassend als derde. Concurrent Sebastian Vettel komt niet verder dan een twintigste plaats na een probleem met zijn power unit. Die derde startpositie wordt zelfs een tweede als Kimi Raikkonen niet eens van start kan gaan in zijn Ferrari

Zonder concurrentie van de Ferrari's is tijdens de race alleen Hamilton een directe concurrent. Verstappen slaat in de openingsfase toe en pakt eenvoudig de zege.

GP Japan

Een lastige kwalificatie brengt slechts een vijfde tijd op één seconde achterstand van Hamilton. Dankzij een gridstraf van Bottas wordt dit een vierde positie. Direct bij de start slaat Verstappen zijn slag door teamgenoot Ricciardo te passeren in de eerste bocht. In de eerste ronde moet ook Vettel eraan geloven, maar de Duitser kampt op dat moment al met technische problemen.

Verstappen moet alleen zijn meerdere erkennen in Hamilton, maar zat in de slotfase onder de achtervleugel van de Mercedes.

GP Amerika

Deze keer zijn er de problemen voor Max Verstappen die na een gridstraf als zestiende moet starten. De opmars van de Red Bull-coureur is indrukwekkend. De ene na de andere coureur moet eraan geloven en het tempo is indrukwekkend. Uiteindelijk weet Verstappen zelfs de toppers bij te halen. Teamgenoot Ricciardo valt uit met motorproblemen.

In de slotfase is er de alles of niets aanval bij Kimi Raikkonen in de laatste bochten. Een prachtige actie die Verstappen een derde plaats op lijkt te leveren, maar de wedstrijdleiding denkt er anders over en bestraf de Nederlander.

GP Mexico

Bijna! Bijna was er de eerste poleposition voor Verstappen. In zijn Red Bull slaat hij toe bij de start en heeft deze keer het nodige fortuin. Vettel en Verstappen raken elkaar, waarna Vettel ook een lichte touché heeft met Hamilton. 

Liep een dergelijk incident in het begin van het jaar altijd verkeerd af voor de Nederlander, deze keer zijn het zijn concurrenten met schade. Na het wegvallen van Hamilton en Vettel volgt een eenvoudige race. Teamgenoot Ricciardo valt wederom uit met motorproblemen.

Conclusie

Uiteindelijk scoort Verstappen in totaal 80 punten in oktober. Hamilton komt het dichtst in de buurt met zeventig punten. De maand oktober was de maand waarin alles op zijn plek viel voor de Nederlander die soms ook wat geholpen werd door zijn concurrenten die steken lieten vallen.

Teamgenoot Ricciardo had in de eerste seizoenshelft al het geluk van de wereld, maar zit nu in de hoek waar de klappen vallen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen