© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Olav Mol gelooft niet direct in F1-race in Amsterdam of Rotterdam

10 okt. 2017 17:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Een Formule 1 race in Nederland houdt de gemoederen bijna wekelijks bezig. Het ene idee is nog niet afgeschoten of er is alweer een nieuw idee of gerucht. Vandaag was er plotseling het gerucht omtrent een F1-race in Rotterdam of Amsterdam. In de havenstad gaf Max Verstappen in 2014 nog een demo in een Toro Rosso.

Mol: 'De F1 zal als eerste races in Las Vegas of New York toe willen voegen'

Tot op heden is het gerucht wederom niet concreet, aangezien Liberty Media met tal van steden en landen praat over de organisatie van een F1-race. Zo werden de namen van Las Vegas, Londen, New York en tal van steden al genoemd. Daarnaast zijn er geruchten omtrent een terugkeer van de GP van Argentinië in 2019, een GP in Azië etc. etc.

Ziggo-commentator Olav Mol gelooft dan ook niet direct in de organisatie van een F1-race in Nederland op de korte termijn, laat hij aan Ziggo Sport weten.

"Het lijkt me een zogenaamd long-shot. De Formule 1 zal eerst een Amerikaanse race in Las Vegas of New York willen toevoegen.'

Zoals wij al vaker benoemde is de financiering een grote uitdaging. Zonder steun van de overheid, provincie en gemeente zal er nooit een F1-race komen.

Mol voorziet daarin dan ook het grootste probleem, maar is net als iedere F1-fan enthousiast mocht er daadwerkelijk ooit een F1-race komen: 'De deal voor Nederland zal op regeringsniveau gemaakt moeten worden volgens mij. Het lijkt me dus nog wat prematuur, maar mocht het gebeuren, sta ik vooraan om het te steunen'

Voormalig F1-coureur Robert Doornbos is enthousiast, maar beseft ook dat er nog hordes genomen moeten worden.

"Een stratencircuit brengt de F1 echt naar de fans toe en zal een spektakel worden. Er is draagvlak, maar nu moeten we in de politiek de neuzen in dezelfde richting krijgen. Als dat lukt komen de financiën wel op orde. Ik sta 1000% achter het idee en zal het op alle mogelijk manieren supporten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen