© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Olielekkage kostte Verstappen bijna zege in Mexico

09 nov. 2018 20:30 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen domineerde de Grand Prix van Mexico, maar in Brazilië bleek dat zijn overwinning aan een zijde draadje hing. De Red Bull-coureur stond geruime tijd aan de kant tijdens de tweede vrije training, wegens een olielekkage. Een lek dat er al tijdens de race in Mexico was, maar niet opgespoord werd.

De Nederlandse fans moesten tot halverwege de tweede vrije training wachten voordat ze Max Verstappen op het asfalt zagen. Na afloop van de eerste training constateerde Red Bull een olielekkage en het opsporen en verhelpen daarvan nam enkele uren in beslag.

Teambaas Christian Horner laat weten dat het probleem in Mexico al de kop opstak. Dat Verstappen zegevierde mag een klein wonder genoemd worden. "We geloven namelijk dat het probleem tijdens de race in Mexico reeds aanwezig was. Daar hadden we ook wat olieverlies, maar konden het probleem niet achterhalen. We mogen van geluk spreken dat Max daar probleemloos de finish haalde", aldus Horner bij Sky Sports.

Mede door het tijdverlies kwam Verstappen tijdens de tweede sessie niet verder dan een vijfde plaats. Eerder vandaag klokte hij nog de snelste tijd tijdens de eerste training.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen