Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Olielekkage kostte Verstappen bijna zege in Mexico

Max Verstappen domineerde de Grand Prix van Mexico, maar in Brazilië bleek dat zijn overwinning aan een zijde draadje hing. De Red Bull-coureur stond geruime tijd aan de kant tijdens de tweede vrije training, wegens een olielekkage. Een lek dat er al tijdens de race in Mexico was, maar niet opgespoord werd.

De Nederlandse fans moesten tot halverwege de tweede vrije training wachten voordat ze Max Verstappen op het asfalt zagen. Na afloop van de eerste training constateerde Red Bull een olielekkage en het opsporen en verhelpen daarvan nam enkele uren in beslag.

Teambaas Christian Horner laat weten dat het probleem in Mexico al de kop opstak. Dat Verstappen zegevierde mag een klein wonder genoemd worden. "We geloven namelijk dat het probleem tijdens de race in Mexico reeds aanwezig was. Daar hadden we ook wat olieverlies, maar konden het probleem niet achterhalen. We mogen van geluk spreken dat Max daar probleemloos de finish haalde", aldus Horner bij Sky Sports.

Mede door het tijdverlies kwam Verstappen tijdens de tweede sessie niet verder dan een vijfde plaats. Eerder vandaag klokte hij nog de snelste tijd tijdens de eerste training.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur