Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Olielekkage kostte Verstappen bijna zege in Mexico

Max Verstappen domineerde de Grand Prix van Mexico, maar in Brazilië bleek dat zijn overwinning aan een zijde draadje hing. De Red Bull-coureur stond geruime tijd aan de kant tijdens de tweede vrije training, wegens een olielekkage. Een lek dat er al tijdens de race in Mexico was, maar niet opgespoord werd.

De Nederlandse fans moesten tot halverwege de tweede vrije training wachten voordat ze Max Verstappen op het asfalt zagen. Na afloop van de eerste training constateerde Red Bull een olielekkage en het opsporen en verhelpen daarvan nam enkele uren in beslag.

Teambaas Christian Horner laat weten dat het probleem in Mexico al de kop opstak. Dat Verstappen zegevierde mag een klein wonder genoemd worden. "We geloven namelijk dat het probleem tijdens de race in Mexico reeds aanwezig was. Daar hadden we ook wat olieverlies, maar konden het probleem niet achterhalen. We mogen van geluk spreken dat Max daar probleemloos de finish haalde", aldus Horner bij Sky Sports.

Mede door het tijdverlies kwam Verstappen tijdens de tweede sessie niet verder dan een vijfde plaats. Eerder vandaag klokte hij nog de snelste tijd tijdens de eerste training.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje