Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oliver Bearman

Oliver Bearman is de huidige F2-coureur van Prema Racing. Dit is zijn tweede seizoen in de Formule 2, en hij is een van de favorieten voor de titel. Dit jaar maakte hij zijn F1-debuut met Ferrari tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië omdat Carlos Sainz ziek was.

Wie is Oliver Bearman?

Oliver Bearman is een Britse coureur. Hij begon met karten in 2013 en maakte in 2020 de overstap naar Formule-auto's. Dit jaar maakte de Brit zijn debuut in de eenzitters in het ADAC Formula 4 Championship. Een jaar later racete Bearman voor Van Amersfoort Racing in zowel het Duitse als het Italiaanse F4-kampioenschap. Daarnaast reed Oliver Bearman in het BRDC Formula 3-kampioenschap.

Eerste jaar Formule 2 & 3 met Prema Racing

Later in 2023 stapte de Brit over naar het FIA Formule 3-kampioenschap voor Prema Championship. Hij eindigde als derde in het kampioenschap en werd gepromoveerd naar het FIA Formule 2-kampioenschap. Hij had een geweldig debuutseizoen bij Prema Racing en eindigde als zesde in het kampioenschap. In 2023 zal Bearman opnieuw rijden voor het Italiaanse team en is hij een favoriet voor de kampioenstitel.

Vrije training 1 voor Haas in 2023

In 2023 nam Oliver Bearman deel aan de FP1-sessie in Abu Dhabi voor het Haas F1-team. Dit markeerde zijn F1-debuut, en hij voltooide 24 ronden voor het Amerikaanse team met een snelste rondetijd van 1:27.569. Hij eindigde als 20e in de sessie, achter Kevin Magnussen, die ongeveer een tiende sneller was.

Oliver Bearman

2024 F1 Ferrari debuut tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Carlos Sainz reed in FP1 en FP2 voor Ferrari. Echter, de volgende dag, op vrijdag voor de start van FP3, kondigde Ferrari aan dat Sainz te ziek was om te rijden tijdens het weekend van de Grand Prix van Saudi-Arabië. Het Italiaanse team kondigde aan dat Oliver Bearman het hele weekend zou rijden ter vervanging van Sainz. Dit betekent dat de Brit zijn eerste F1-race zal rijden, waarmee hij de jongste Ferrari F1-coureur in de geschiedenis wordt.

Waar is Oliver Bearman geboren?

Op 8 mei 2005 werd Oliver Bearman geboren in Chelmsford.

Oliver Bearman lengte en leeftijd

Oliver Bearman is momenteel 18 jaar oud. Door zijn debuut te maken voor Ferrari tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, werd hij de jongste Ferrari F1-coureur in de geschiedenis. Bovendien is de Brit 177 cm lang.

Oliver Bearman
Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez