Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Onbekende' Albon noemt vergelijking met Russell en Norris nuttig

Over iets minder dan een maand verschijnen er drie debutanten aan de start van de openingsrace van het Formule 1-seizoen, de Grand Prix van Australië. George Russell en Lando Norris zijn voor de meeste volgers van de sport inmiddels bekende namen, Alexander Albon valt echter een beetje uit de toon.

De 22-jarige Thai werd in 2018 derde in het Formule 2-kampioenschap, kort achter Russell en Norris. Waar er veel aandacht voor de twee Britten was moest Albon het vrijwel altijd met een plekje in de luwte doen. Geen probleem, zo stelt de in Londen geboren Albon in een exclusief gesprek met RacingNews365 .

Sterker nog: misschien is het wel goed dat Russell en Norris zoveel aandacht genereerden, stelt Albon. "Het Formule 2-veld van 2018 was erg sterk. George en Lando hadden in het verleden al meerdere kampioenschappen op hun naam geschreven en mede daardoor kregen zij aandacht. Er ontstond een hype toen ze werden aangenomen als ontwikkelingsrijders van respectievelijk Mercedes en McLaren." Waar Norris uiteindelijk tot één overwinning kwam in het F2-seizoen 2018, daar won Albon liefst viermaal. Desalniettemin was het de 19-jarige McLaren-junior die krantenkoppen scoorde, dankzij zijn interne promotie van reserve- naar vaste rijder. Toen Toro Rosso wereldkundig maakte dat Albon voor 2019 had getekend, vroeg menigeen zich af wie de nieuwe Thaise F1-rijder precies was. "Om heel eerlijk te zijn denk ik dat het mij alleen maar in de kaart speelt dat er zoveel over George en Lando werd gesproken. Immers, ik kon goed met ze meekomen en mensen hebben zodoende wellicht meer waardering voor mijn prestaties", klinkt de Britse decency van Albon door. "Het helpt me dat ik me met hun heb kunnen meten. Ik ben trouwens ook niet echt geïnteresseerd in de spotlights, ik vond de plek in de luwte prima. Ik wist immers prima waar ik mee bezig was!" Als je ergens wilt opvallen, doe het dan bij de Formule 1-teambazen, zegt de nieuwbakken Toro Rosso-coureur. "Die houden de Formule 2 nauwlettend in de gaten. Ze staan inmiddels letterlijk en figuurlijk dichtbij die klasse!"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi