Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

Ondanks slechtste seizoenstart ooit wil Rossi niet aan stoppen denken

De zomerstop bij de MotoGP is officieel van start gegaan. Het seizoen wordt gedomineerd door Marc Marquez die hard op weg is naar alweer zijn achtste wereldtitel. Valentino Rossi hoopte dit jaar de strijd aan te gaan met de Spanjaard,
maar 'The Doctor' komt niet in de buurt van Marquez. De Italiaan weet zelf ook niet waar de oorzaak ligt, maar blijft nog steeds strijdvaardig.

Rossi val Sachsenring 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Na afloop van de race op de Sachsenring concludeerde de aanwezige media dat Rossi nog nooit minder punten behaalde na de eerste negen races dan dit seizoen, iets wat zelfs de negenvoudig wereldkampioen verbaasde. "Behaalde ik zelfs meer punten tijdens mijn Ducati-periode? Dat is behoorlijk verrassend", aldus Rossi tegenover de Gazzetta dello Sport. "Ik weet niet goed wat ik daarop moet zeggen. Tot en met de Grand Prix van Le Mans deed ik prima mee, maar daarna had ik of pech of was ik simpelweg niet snel genoeg."

Toen Rossi de overstap maakte van Yamaha naar Ducati beleefde hij twee rampzalige jaren bij het Italiaanse team. Het leek dan ook onmogelijk voor hem om nog eens mee te kunnen strijden om de overwinningen. "Kijk, tien jaar geleden heb ik mezelf al weleens afgevraagd wat ik moest doen. Stoppen op mijn hoogtepunt of toch nog doorgaan. Gelukkig heb ik er toen voor gekozen om door te gaan en ik ben blij met die gemaakte keuze. Bij Ducati heb ik moeilijke jaren meegemaakt en won ik jarenlang geen race. Daarna is het me bij Yamaha toch weer gelukt om mee te strijden met de top en zelfs races te winnen.”

"Ik heb dan ook geen twijfel over mijn snelheid, want die bezit ik nog steeds. Tijdens de aankomende vakantieperiode zal ik wat rusten, maar ook vooral gaan kijken waar we de motor kunnen verbeteren. We moeten nog eens goed na de data kijken en zo tot oplossingen zien te komen. Ik moet weer het juiste gevoel met de motor krijgen en wanneer dat lukt denk ik dat ik weer vooraan mee kan strijden."

Tegenover RacingNews365 liet oud manager van Rossi, Carlo Pernat, onlangs weten dat Rossi veranderingen moet doorvoeren binnen zijn eigen team. Dat ziet de Yamaha-rijder echter niet zitten.

"Met mijn hoofd-engineer Silvano Galbusera heb ik een uitstekende werkrelatie. Dankzij hem heb ik de afgelopen jaren races kunnen winnen en zelfs mee kunnen strijden om de titel. Natuurlijk won ik niet meer zo eenvoudig zoals tijdens mijn jonge jaren, maar ik ben ervan overtuigd dat hij nog steeds de juiste persoon is om de motor weer in orde te krijgen.”

De volgende Grand Prix in de MotoGP zal plaatsvinden op 4 augustus in Tsjechië.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team