Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Onderzoek Zandvoort: Formule 1 in Nederland is haalbaar

Een terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort is volgens een onderzoek haalbaar. Wel is het noodzakelijk dat daarbij meerdere partijen aansluiten en er financiële steun komt.

Het onderzoek van de commissie omtrent een Formule 1 race op Zandvoort heeft een positieve uitkomst gehad. Wel is deze uitkomst alles behalve concreet. Het rapport is opgesteld door de gemeente Zandvoort en het circuit. Over de benodigde kosten worden geen uitspraken gedaan, maar wel is duidelijk dat er diverse sponsoren en investeerders nodig zijn om de kosten te dekken. Het circuit zelf zou volgens de commissie redelijk geschikt zijn voor de F1, maar het pitcomplex moet vernieuwd en uitgebreid worden. Om dit te realiseren moet er meer grond gekocht worden zodat het pitcomplex uitgebreid kan worden. De fee voor het jaarlijks hosten van de race wordt op minimaal 10 miljoen euro geschat.

Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, liet tijdens de persconferentie weten dat het zijn droom is om de F1 terug te halen naar Zandvoort. " Max Verstappen is gewoon de populairste sporter die we hebben. Dat zien we ook vandaag met de komst van de journalisten. Het is niet onze droom, of de droom van Zandvoort, het is de droom van iedereen. We zien dat de impact veel groter is. " De Formule 1 is haalbaar, maar de volgende stap is dat we een breder consortium nodig hebben dan alleen ons als promotor. Wij willen het en het is te hopen dat we partijen vinden die aansluiten bij ons." Het onderzoek gaf eigenlijk op geen enkele manier inzicht in de kosten voor de aanpassing van circuit, pitcomplex en organisatie. Vanuit de zaal kwamen dan ook kritische vragen daarover, maar een antwoord was er niet. " Dat is afhankelijk van de eisen en wensen van Liberty Media en de FIA. Daarvoor moeten we een onderzoek laten doen. De lay-out van het circuit is best in orde, maar het pitcomplex moet op de schop. We moeten onderzoeken wat dat gaat kosten."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden