Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Onenigheid over Mercedes-protesten: "Penalty schrap je ook niet meer na een wedstrijd"

Jost Capito vindt het vervelend dat teams na de races nog protesteren tegen de uitslag, zoals Mercedes van plan was na de Grand Prix van Abu Dhabi. De CEO van Williams vergelijkt het met een voetbalwedstrijd.

Zodra een Grand Prix is afgevlagd, moet de uitslag volgens Williams-CEO Jost Capito definitief zijn. Na afloop van de race moet er volgens hem in het vervolg geen ruimte meer zijn voor protesten binnen de Formule 1. Capito hekelt de situatie na de Grand Prix van Abu Dhabi, waarbij Mercedes liet weten mogelijk in protest te gaan tegen de uitslag van de race. "Als er keuzes zijn gemaakt tijdens de race, dan moet er geen mogelijkheid bestaan om daar naderhand tegen te protesteren", zegt de Duitser in de Collecting Cars Podcast . "Je moet er ook niet op terug kunnen kijken. Als je een voetbalwedstrijd hebt en er is een penalty, dan haal je die penalty na de wedstrijd ook niet meer weg als je denkt dat het toch niet de juiste keuze is geweest."

Soortgelijke situaties binnen de F1 moeten worden voorkomen

De FIA-reglementen omtrent het protesteren moeten duidelijker, zo benadrukt Capito. "Dit moet allemaal duidelijk gemaakt worden in de reglementen. Dat is het enige wat moet gebeuren, denk ik." De Williams-baas denkt dat de situatie in Abu Dhabi is ontstaan doordat er gedurende het seizoen niet altijd even goed is gehandeld. "En het leidt dan tot deze situatie. Als je dit soort spanning hebt, dan gebeuren er bepaalde dingen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"