Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ongelooflijke Verstappen maakt indruk: "Hij heeft wat Hamilton vroeger had"

Dé ster van de Formule 1 is momenteel niemand anders dan Max Verstappen. De Nederlandse Red Bull-coureur won de laatste twee wereldtitels, pakte twee van de drie GP-zeges van dit seizoen en is ook dit jaar weer de grote favoriet voor de wereldtitel. Oud-coureur Johnny Herbert is lovend: "Nu al een van de beste die we hebben gezien."

Max Verstappen is pas 25 jaar, maar heeft nu al twee wereldtitels op zak. De Red Bull-coureur is de laatste jaren de te kloppen coureur. Oud-coureur Johnny Herbert durft hem nu al in een rijtje met illustere namen te plaatsen. "Er was altijd al sprake, voordat hij zijn eerste wereldkampioenschap won, dat deze jongen 'the next big thing' zou zijn", vertelt Herbert aan Givemesport . "Dus het was voor iedereen eigenlijk duidelijk dat deze jongen behoorlijk speciaal is. Nu hij twee wereldtitels heeft behaald, denk ik dat hij al een van de besten is die we hebben gezien." Herbert reed in dezelfde periode in de Formule 1 als Max' vader Jos. In het seizoen 1994, het jaar waarin Jos twee keer het podium haalde, nam hij in de laatste twee races het stoeltje van Jos over bij Benetton. Max moest toen nog geboren worden. Herbert heeft de Formule 1 na zijn carrière altijd op de voet gevolgd. Tot aan dit seizoen was hij tien jaar lang commentator voor Sky Sports. De Brit weet dus waar hij over praat. "Ik kijk altijd met plezier naar Max en ik ben altijd onder de indruk van wat hij doet. Net zoals ik een paar jaar geleden onder de indruk was van wat Lewis Hamilton deed. Het is nog niet klaar voor Lewis, maar ook hij had een wow-factor."

Wow-factor

Max Verstappen staat nu stevig in de top 10 van de rijders met de meeste Grand Prix-overwinningen in de geschiedenis. Alain Prost, Ayrton Senna en Sebastian Vettel liggen binnen handbereik. Hamilton voert die lijst aan. De wow-factor die Herbert bij de zevenvoudig wereldkampioen zag, ziet hij nu ook bij Verstappen. "Ik denk dat Max een wow-factor heeft. Wat je ook denkt van Max en zijn 'gebruik je ellebogen'-stijl, dat hoort om eerlijk te zijn bij het racen. Het is niet mijn stijl, maar dat maakt niet uit. Want wat hij doet met een racewagen is soms ongelooflijk." Of Verstappen de allerbeste is, dat vindt Herbert lastig om te zeggen. Zeker kijkend naar de coureurs die in jaren 60 domineerden in de Formule 1. "Ik geniet van wat hij momenteel doet, maar waar hij staat in de pikorde is moeilijk, omdat de tijden zo anders zijn dan ze waren. Kun je zeggen dat de jongens die nu rijden beter zijn dan zij die in de jaren 60 wonnen, zoals Sir Jackie Stewart of Graham Hill? Omdat het toen gevaarlijker was en ze meer aan moesten kunnen?" "De auto's in de jaren 60 hadden waarschijnlijk ongeveer dezelfde pk's als een F3-bolide van nu. Het was een totaal andere wereld, maar dat was de technologie van die tijd en zij reden in het snelste ding op aarde van dat moment. Het is moeilijk, maar voor mij is Max nu al een van de beste coureurs die we hebben gezien, want ik denk dat het voor mij altijd gaat om consistentie, en hij maakt geen fouten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"