Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Ongelukkige Norris prijst Verstappen: "Heeft geen fout gemaakt"

Lando Norris reed aan het begin van de Grand Prix van Canada aan de leiding, maar moet uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plek. Het was een chaotische race en Norris zag dat de safety car-situatie niet goed voor hem uitpakte.

Norris rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris zat lang in het gevecht met Max Verstappen voor de overwinning in Canada, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. "Het was een chaotische race en er gebeurde genoeg. Om eerlijk te zijn had ik het gevoel dat ik de hele tijd van start tot finish een goede race reed. De eerste twee stints waren heel erg sterk en ik had een geweldige snelheid."

"En toen kwam daar de safety car die me te pakken had. Net zoals hij me hielp in Miami, had hij me nu weer te pakken." Al pakte het nu dus verkeerd uit voor de Brit, want hij kon geen vrije pitstop maken. "Eerlijk gezegd vond ik het een perfecte race van mijn kant. Gewoon een beetje pech, maar dat is wat het is. Maar het was leuk. Deze omstandigheden zijn zo stressvol in de auto, maar tegelijkertijd erg leuk", zo vervolgt Norris zijn verhaal.

"In de eerste stint lag ik aan de leiding met misschien wel 10 tot 12 seconden en waarschijnlijk reed ik twee of drie seconden per ronde weg. Het ging heel goed, maar natuurlijk weet je dat je in Montréal racet. Er kan altijd wat gebeuren. Het was goed en fair play van Max, hij reed een race zonder fouten. Ik ben blij met de tweede plek. Het zijn goede punten voor het team en het was een goed weekend."

"Het is wat het is. Het heeft me geholpen in Miami, dus ik klaag niet. Het gebeurt soms in de racerij, maar ik heb een goede race gereden en de auto was het hele weekend goed. We zitten er dicht bij en het is fijn om opnieuw zo dicht bij ze te zitten en nog een podium te pakken. We blijven vechten", zo sluit Norris af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024