Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Onhandig Mercedes-probleem geen issue meer voor Russell: "So far, so good"

George Russell mag zich in 2022 voor het eerst fulltime Mercedes-coureur noemen. In 2020 echter mocht hij al eens invallen voor Lewis Hamilton, maar toen stuitte hij op een onhandig probleem. Dit jaar echter doet dat probleem zich (vooralsnog) niet voor.

Russell Mercedes shakedown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Ja, het debuut van George Russell voor Mercedes in de Grand Prix van Sakhir in 2020 was ijzersterk, maar hij zat destijds allerminst comfortabel in de auto. Hij bleek iets te lang te zijn voor de W11 van dat jaar en de situatie was zelfs zo nijpend dat hij schoenen moest dragen die een paar maten te klein waren.

Om die reden vroeg RacingNews365 George Russell tijdens de launch van de nieuwe W13 of Mercedes bepaalde compromissen moest sluiten om herhaling van zetten te voorkomen. Hij antwoordde ontkennend.

"Voorheen was dat inderdaad een probleem"

"Bij mij weten zijn er nieuwe regels met betrekking tot het formaat van de cockpit die dit probleem voor een groot deel hebben oplost", zo begint de nieuwbakken teamgenoot van Lewis Hamilton.

"Bovendien wisten we al in een vrij vroeg stadium dat ik in zou stappen en dat de chassis' in de Formule 1 sowieso wat groter werden. Je leert je echter aan te passen en om bepaalde zaken heen te werken", vervolgt hij.

"Natuurlijk is het zo dat hoe kleiner het chassis is, hoe sneller je bent, maar voor zover ik weet schuren we tegen de ondergrens van het toelaatbare, net zoals dat voor alle andere teams op dat vlak zal gelden. Daarmee pas ik harstikke goed in de auto, waar dat voorheen een probleem was. So far, so good dus."

Ook interessant:

Hamilton verdedigt wereldkampioen Verstappen, geliefd circuit blijft tot 2026

Hamilton neemt het na alle heisa omtrent de GP van Abu Dhabi op voor Verstappen en meer zie je hieronder in onze RacingNews365-weekendupdate.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco