Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Onheilspellend Red Bull-nieuws: team Verstappen verlegt focus nu al naar 2025

Door de enorme dominantie van Red Bull kon men in Milton Keynes vorig jaar al vroeg de focus naar 2024 verleggen. Inmiddels gaat de focus al zo goed als naar 2025.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ben Waterhouse, Head of Performance Engineering bij Red Bull, blikt in gesprek met Racecar Engineering terug op een succesvol jaar in de Formule 1. Zijn team won 21 van de 22 races en de RB19 bleek een enorm succes. Zo groot, dat de focus al vroeg naar 2024 en de bijbehorende RB20 kon worden verlegd.

Die RB20 is nu al zo goed als af en Waterhouse geeft toe dat Red Bull de focus al verlegt naar 2025 en de RB21. "In onze wereld is de RB20 vanuit het design aspect helemaal klaar. Alle oppervlakten en kinematica zijn gedefinieerd, we zijn nu bezig met het laatste designproces en vervolgens wordt de auto geproduceerd."

"De RB20 is een auto van minstens een half jaar oud en we zijn onze focus al aan het verleggen naar de RB21, terwijl het seizoen nog niet eens begonnen is!", jubelt de Brit.

Red Bull zit niet stil

En dat is niet omdat Red Bull laconiek is. Integendeel, het team van Max Verstappen gaat er vol voor en Waterhouse benadrukt dat de concurrentie niet stil zit. "Als je kijkt naar de progressie die teams als McLaren vorig jaar hebben geboekt, dan was dat heel opvallend. Ik twijfel er niet aan dat zij nu snappen wat ze moeten doen. Hetzelfde geldt voor Mercedes en Ferrari."

"Wij weten dat de RB19 nog aanzienlijke beperkingen had. Als je naar Singapore kijkt, dan zijn er nog heel wat vlakken waarop we onze bolide willen verbeteren. De RB19 had overduidelijk een aantal sterke punten, waar we verder op willen bouwen, maar de de zwakke punten willen we tegelijkertijd ook aanpakken."

"Daarom hebben we al heel ver terug in het ontwikkelingsproces van de RB19 een aantal duidelijke doelen gesteld over het ontwikkelingsproces van de RB20. Het is ons gelukt om die vrijwel allemaal af te vinken. Ik zal niet zeggen dat het helemaal klaar is, want er kan nog veel beter aan de RB19."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

23 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen