Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Onstuimig weerbericht Formule 1 GP Nederland

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland. En ja, er wordt onstuimig weer voorspeld.

Zandvoort Dutch flag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Want als we met nog een kleine week te gaan kijken naar de weersvoorspellingen voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland, dan ziet één en ander er onstuimig uit.

De windkracht neemt richting het weekend in Zandvoort enkel toe, waarbij geleidelijk toe wordt gewerkt naar windkracht 5. Ter beeldvorming: windkracht 5 wordt omschreven als de winkracht waarbij vuilcontainers om kunnen waaien en waarbij zand, niet onbelangrijk in de duinen, hinderlijk kan en zal opwaaien.  Waarschijnlijk ontstaan in de loop van de middag en avond ook buien, deze lijken vooral aan de kust voor te komen. En daarmee moet in Zandvoort rekening worden gehouden met buien. Daarbij is de kans op regen tijdens de tweede vrije training groter dan tijdens de eerste training.

Op zaterdag is de kans op buien nog een stuk groter dan op vrijdag. De weermodellen zijn het erover eens dat in de loop van de dag een buiengebied van west naar oost over het land zal trekken. Hoe laat dit buiengebied overtrekt is nog wel onzeker, maar er is kans op een spectaculaire kwalificatie op een nat circuit. Het wordt zaterdag maximaal 20 graden, maar in de regen is het een aantal graden kouder. Opnieuw waait het vrij krachtig, windkracht 5, uit het zuidwesten met windvlagen tot circa 60 km/uur.

Op zondag neemt de kans op regen overdag sterk af en komt de zon in de middag tijdens de race waarschijnlijk flink tevoorschijn. Zekerheid voor een droge race is dit natuurlijk nog niet. Later in de week kunnen de voorspellingen nog anders worden.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel