Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Onmisbare rechterhand Verstappen krijgt per direct promotie bij Red Bull

Race-engineer Gianpiero Lambiase en Max Verstappen zijn als twee handen op een buik. De Brit krijgt nu promotie binnen het Red Bull-team, maar gelukkig voor de regerend wereldkampioen verliest hij zijn maatje niet.

Verstappen Gianpiero Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool
Gianpiero Lambiase is al jaren aanwezig in de Formule 1. Hij was eerst engineer bij Force India, alvorens hij de overstap maakte naar Red Bull. Sinds 2016 is hij verbonden aan Max Verstappen, van wie hij de race-engineer is. De twee kunnen enorm goed door een deur en de Nederlander is razend enthousiast over 'GP'.

Na het behalen van zijn wereldtitel in 2021 loofde Verstappen Lambiase nog. "Het is ongelooflijk hoe wij samenwerken. Natuurlijk kunnen we ook heel streng zijn naar elkaar toe, maar dat verlang ik ook. Hij moet het mij kunnen vertellen als ik een eikel ben en andersom. Ik heb gezegd dat ik alleen met hem wil werken. Zodra hij stopt, stop ik ook!"

Hoofdengineer doet stap terug

Verstappen zal dan ook even zijn hart vast hebben gehouden toen hij hoorde dat er het een en ander ging veranderen binnen Red Bull. Christian Horner vertelt wat er verandert binnen het engineering team. Guillaume Rocquelin, Head of Race Engineering, doet namelijk een stapje terug.

"Ons team van engineers blijft veranderen, zeker nu we moeten kijken naar efficiëntie in combinatie met het budgetplafond. 'Rocky' (de bijnaam van Rocquelin, red.) heeft het geweldig gedaan bij ons op het circuit de laatste 15 à 16 jaar. Zo heeft hij Sebastian Vettel aan al zijn overwinning en vier wereldtitels geholpen. Natuurlijk leidde hij het team van engineers ook vorig jaar tijdens alle successen!"

"Hij krijgt een nieuwe rol", vervolgt de teambaas. "Hij gaat werken met al onze jonge coureurs, waar hij zijn ervaring gaat inzetten om de jonge coureurs te ontwikkelen. Guillaume krijgt een leidende rol in dat project", aldus Horner.

Dubbelrol Lambiase

Lambiase maakt 'promotie' en krijgt de rol van Rocquelin, maar gelukkig voor Verstappen gaat hij die rol combineren met zijn huidige rol. "Na de GP van Australië zal Rocquelin zijn nieuwe rol aannemen en door de herstructurering zal Gianpiero de leidende engineer worden op het circuit", vertelt de teambaas.

"Tegelijkertijd combineert hij die taken met de taken die hij als race-engineer van Max Verstappen heeft. Het is dus een evolutie en het is mooi om dat binnen het team te zien. Ik denk dat zowel Lambiase als Rocquelin zal excelleren in zijn nieuwe rol", zo sluit een enthousiaste Horner af.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull