Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Ontevreden Ferrari schoorvoetend akkoord met titel Verstappen

Charles Leclerc kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor het afsnijden van de chicane in de laatste ronde van de Formule 1 Grand Prix van Japan. Die beslissing verbaast Ferrari, maar de Scuderia laat het erbij.

Leclerc Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc was in het slot van de GP van Japan in een hevig gevecht verwikkeld met Sergio Perez achter hem. In de laatste chicane van de laatste ronde schoot hij rechtdoor. Hij bleef Perez voor, maar de stewards oordeelde later dat hij van zijn uitschieter een oneerlijk voordeel had. Een straf van vijf seconden vond men passend. Daarmee verloor Leclerc de tweede plaats in de race én de aller, allerlaatste kans op de wereldtitel.

Ferrari echter ziet het gelaten aan. Teambaas Mattia Binotto gaf na de race aan zowel verrast als teleurgesteld te zijn over die straf, zeker na de GP van Singapore een week geleden: "Toen deden ze er tot lang na de race over om tot een oordeel te komen, maar nu had men daar niet meer dan een paar seconden voor nodig. Ik ben verrast door dat verschil met enkel een paar dagen ertussen."

Het steekt Binotto vooral dat door het snelle handelen de coureurs niet gehoord werden: "Als die vijf seconden in Singapore direct werden toegekend, hadden wij aldaar een kans om daar op in te spelen, waardoor we misschien hadden kunnen winnen. Dus daar zijn we gefrustreerd en teleurgesteld over."

De vraag of de straf op Suzuka terecht was, antwoordt hij ontkennend: "In onze ogen had hij er geen voordeel bij. Hij lag ervoor en bleef ervoor, waarbij het gat gelijk bleef. Je kan hier dus over discussiëren, maar we accepteren dit besluit."

Bekijk de beelden hieronder terug.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

53 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'