Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"

Helmut Marko sluit niet uit dat Liam Lawson een kans krijgt bij RB. De adviseur ziet dat Daniel Ricciardo voorlopig niet naar behoren presteert en geeft toe dat Lawson een kans verdient.

Marko Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wat gaat er toch bij RB gebeuren? Daniel Ricciardo kondigde voorafgaand aan het seizoen aan dat hij de aanval wilde openen om zo een Red Bull-stoeltje te bemachtigen, maar wordt voorlopig zoek gereden door teamgenoot Yuki Tsunoda. De laatste tijd ontstonden er daarom geruchten dat Ricciardo mogelijk vervangen zou worden door Liam Lawson.

De Nieuw-Zeelander liet vorig jaar al een goede indruk achter als vervanger van de toen geblesseerde Ricciardo en staat ongetwijfeld achter de schermen te trappelen. Helmut Marko sluit bij Kleine Zeitung een rijderswissel niet uit.

"De eis aan Daniel was dat hij duidelijk sneller moest zijn dan Yuki indien hij enige hoop wilde hebben op het Red Bull-stoeltje", vertelt Marko. "Dat is tot nu toe niet het geval geweest, ook al was het soms nipt. We zullen zien hoe die situatie zich ontwikkelt. In Lawson hebben we een sterke reservecoureur die contractueel het recht heeft om voor een ander team te rijden als hij in 2025 geen stoeltje bij ons krijgt."

En dan komt de aap uit de mouw. "In dat opzicht zou het natuurlijk fijn voor ons zijn als we hem dit jaar in de Formule 1 zouden kunnen zien. Zo krijgen we een nog duidelijker beeld. Maar het is een complex onderwerp, dus we moeten afwachten hoe het verder gaat."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez