Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ontgoochelde Russell wijst aan waar de kwalificatie misging

Een van de grootste verrassingen van de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan was toch wel de vroegtijdige uitschakeling van George Russell. De Mercedes-coureur sneuvelde in Q2 en zal zondag vanaf P11 op jacht moeten naar de punten.

Teleurgesteld volgde George Russell Q3 in de garage van Mercedes. Met een koptelefoon op volgde hij de verrichtingen van onder meer zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Russell lag er al in Q2 uit en moest genoegen nemen met P11. Voor Russell is het de eerste keer sinds 20 GP's dat hij er niet in slaagde om Q3 te halen. Na de kwalificatie gaf hij aan niet te betwijfelen of hij een nog snellere tijd uit zijn wagen had kunnen halen. Russell wees op een fout in zijn laatste ronde. "We zijn niet snel genoeg dit weekend. Ik had graag in Q3 gestaan, maar ik gaf alles. Ik maakte een fout in mijn laatste ronde", vertelde Russell aan de media, waaronder RacingNews365 . "Ik denk desondanks niet dat we ons hoger dan P8 hadden kunnen kwalificeren. Het is soms een grappige sport. Bij de laatste race stond ik nog op de eerste startrij en nu lig ik er uit in Q2."

Waar het probleem zit bij Mercedes, daar heeft Russell niet direct een antwoord op. "Ik denk dat we op dit moment niet echt weten wat we moeten veranderen om de snelheid te vinden die we nodig hebben op dit circuit. Het is zeker een uitzondering in vergelijking met de eerste drie races van het seizoen." Dat de problemen zich nu in Bakoe voordien, ziet Russell als een geluk bij een ongeluk. "Van alle circuits is dit waarschijnlijk een van de circuits die je zou kiezen voor een slechte kwalificatie. Dus ik zie geen reden waarom we zondag niet terug kunnen vechten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"