Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Ontslagen teambaas geeft waardeloos Alpine een trap na

Met P19 en P20 heeft Alpine de kwalificatie in Bahrein met schaamrood op de kaken afgesloten. De Franse renstal bouwde een radicaal nieuwe auto, maar vooralsnog werpt dat niet zijn vruchten af. Otmar Szafnauer, die vorig jaar op straat werd gezet door de Franse renstal, lacht in zijn vuistje.

Szafnauer Belgium 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Otmar Szafnauer werd vorig jaar na anderhalf seizoen op straat gezet bij Alpine. De teambaas staat het laatste half jaar aan de zijlijn, maar was wel aanwezig als toeschouwer in Bahrein. Voor de camera van Viaplay kon hij niet onderdrukken dat een deel van hem 'lekker puh' denkt als hij de prestaties van de Franse renstal ziet.

In Bahrein kwalificeerden de twee Alpine-coureurs zich namelijk als laatste en voorlaatste. Van P4 in 2022, naar P6 in 2023 en momenteel lijkt men in ieder geval over een enkele ronde de rode lantaarn te dragen. Pijnlijk, zo concludeert ook Szafnauer. "De stopwatch liegt niet en het klopt wat je zegt: het ziet er niet heel competitief uit."

"Ik snap hoe het komt. Een deel van me vindt het gerechtvaardigd, nadat de mensen op het hoogste niveau wat minder goede beslissingen hebben genomen. Mensen uit hun positie te zetten en geen psychologische zekerheid bieden binnen het team", zo noemt hij twee voorbeelden. "Dan is dit het resultaat dat je krijgt."

Zo gaat dat in de koningsklasse van de autosport, luidt zijn conclusie. "Maar goed, ik snap het wel. Het is een zware sport, Formule 1. Je moet heel veel dingen goed doen en als je er een paar niet goed doet, dan bij het je."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China