Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ontspannen Verstappen heeft veel te danken aan Jos: "Het is een harde wereld"

15 maart 2015 maakte Max Verstappen zijn Formule 1-debbuut tijdens de GP van Australië in een Torro Rosso. Deze toetreding, en zijn prestaties die volgden, waren zonder zijn vader niet mogelijk geweest.

Verstappen Jos Austin 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Je zou bijna vergeten dat het pas acht jaar geleden is dat Max Verstappen de koningsklasse betrad. Inmiddels is hij twee wereldkampioenschappen verder, en met een derde op komst, is er geen vuiltje meer aan de lucht voor de Nederlander.

In een interview met Sky Sport Italia geeft de tweevoudig wereldkampioen aan goed in zijn vel te zitten: "Ik ben blij met wat we doen als team. Ik ben blij met mezelf. En het was goed om een kleine pauze te hebben na de uitdagende races die we ervoor hadden. En nu ben ik heel blij om weer te kunnen racen."

Verstappen zou zichzelf als "ontspannen" omschrijven. "Ik geniet van het moment. Natuurlijk ben ik helemaal gefocust op de Formule 1, maar tegelijkertijd geniet ik van het moment." Deze ontspanning heeft mede te maken met de tevredenheid over zijn leven. "Ik ben erg blij met waar ik ben in mijn leven, met de mensen met wie ik ben en om mij heen. En dat helpt mij allemaal heel erg. Want ik ben lang van huis en zij geven me het gevoel dat ik daar ben en ze geven me een goed gevoel. Het is een goede tijd voor me, het is allemaal goed!"

"Dit is wat ik het liefste doe"

Op de vraag hoe het voelt om een soort vaderrol te hebben voor de dochter van Kelly Piquet, reageert de 25-jarige coureur: "Het is niet echt de rol die ik denk te hebben, maar ik doe mijn best om er op een bepaalde manier te zijn. Maar ja, dat gaat prima. In het begin weet je natuurlijk nooit hoe het zal gaan omdat het allemaal nieuw voor je is, maar nu ben ik meer ontspannen en het is heel leuk om haar om me heen te hebben."

De tweevoudig kampioen kijkt terug op zijn leven, en naar dat ene doel wat zowel hij als zijn vader altijd voor ogen hadden: "Het doel is altijd geweest om te proberen de Formule 1 te halen en dat is nu al een moeilijk doel om te bereiken en je kunt je niet voorstellen wat er zeker gaat gebeuren, het is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen en van hadden kunnen dromen."

"Het was mijn levensdoel en daar heb ik ook voor gewerkt. Het was niet moeilijk, je weet gewoon dat de weg naar Formule 1 moeilijk is, maar ik wilde niets anders doen. Dit is wat ik het liefste doe."

"Met mij probeerde hij dat te voorkomen"

De Red Bull-coureur heeft veel te danken aan zijn vader, Jos verstappen. "Wat mijn vader betreft, zijn carrière verliep niet volgens plan, ik denk dat hij veel potentieel had. Hij wist wat er misging, hij weet dat het heel erg belangrijk is om op jonge leeftijd de juiste mensen om je heen te hebben die je in de juiste richting begeleiden en ik denk dat hij dat bij mij heeft gedaan", aldus de Nederlander.

Jos Verstappen heeft Max meegenomen op sleeptouw en is mede verantwoordelijk voor het succesverhaal van zijn zoon. Zo hebben ze beide veel gehad aan de eerdere fouten gemaakt in de tijd dat Jos zelf droomde van een Formule 1-stoeltje. "Dus met mij probeerde hij te voorkomen wat er misging in zijn carrière. Hem aan mijn zijde hebben tijdens mijn F1-carriere heeft me veel geholpen bij de voorbereiding en hij heeft me constant bewust gemaakt van wat ik moet weten om er klaar voor te zijn. Ik moet fit zijn, ik moet me bewust zijn van wat er gebeurt. In de paddock is het een harde wereld weet je, hij heeft me van jongs af aan al heel professioneel voorbereid om klaar te zijn voor alle mogelijke scenario's", aldus de kampioenschapsleider.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"