Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Circuit Abu Dhabi wordt wellicht aangepast na 'doodsaaie race'

De laatste race van het seizoen bracht niet het spektakel waarop gehoopt werd. Door het gebrek aan inhaalacties ging het seizoen als een nachtkaars uit. Na afloop gaven de coureurs vooral het circuit de schuld.

Onder anderen Lewis Hamilton klaagde over de layout van het circuit. Volgens de Brit kon hij op geen enkel moment in de buurt komen van Bottas omdat hij in de derde sector te veel tijd verloor. De ontwerper van het circuit, Hermann Tilke, is het daar echter niet mee eens. "De snellere wagens reden voor de langzamere wagens in deze race" , geeft Tilke als verklaring voor het lage aantal inhaalacties. "Dat verklaart waarom er niet veel werd ingehaald. Maar dat kwam absoluut niet door de layout van het circuit" , is Tilke stellig.

Ook Max Verstappen klaagde over het gebrek aan inhaalplekken op het uit de grond gestampte circuit in de woestijn. De Nederlander kwam Kimi Raikkonen niet voorbij en moest zo genoegen nemen met de vijfde plaats in de race. De 'saaie' race in Abu Dhabi heeft Tilke echter wel aan het denken gezet. De circuitontwerper denkt er dan ook over na om het circuit te veranderen, zo laat hij weten. "We zullen het gebrek aan inhaalacties zeker bespreken. Ik heb al wel een idee om één bocht licht te veranderen. Dat zal grote invloed hebben op het racen" , licht Tilke een tipje van de sluier op.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin