© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Adrian Newey doet stap opzij bij Red Bull

10 mrt. 2018 16:12 Ruud Dimmers 0 reacties
Topontwerper Adrian Newey maakt plaats bij het Formule 1 team van Red Bull. Dit meldt het Franse L'Equipe. Newey doet een stal opzij, maar blijft actief binnen het team.

Newey wordt opgevolgd door Pierre Waché

Adrian Newey is volgens velen nog altijd de beste ontwerper in de Formule 1 en stond dit jaar aan de basis van de RB14 van Red Bull.

Met tien wereldtitels op zak is Newey een van de succesvolste personen binnen de Formule 1. Zijn positie wordt ingevuld door Pierre Waché die technisch directeur wordt bij het team. Newey zelf blijft actief binnen het team van Red Bull, maar krijgt een minder prominente rol. 

Waché is door Newey zelf naar voren geschoven als de nieuwe technisch directeur en hij komt ook uit het ontwerpteam van Newey. 

Tegen L'Equipe zegt Waché: "Ik weet wat deze positie betekent en ik ken het risico. Ik zal niet zeggen dat ik er bang voor ben, maar ik weet wat er van mij verwacht wordt. Ik zal laten zien dat ik het kan."

Update Red Bull: Adrian Newey blijft binnen het team actief, maar krijgt een andere rol. Waché is de nieuwe technisch directeur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen